Skip to content

Blagdanska idila: Raskošan Advent u Puli poziva na dolazak

Svjetlosna i vizualna čarolija, rockerski advent, gastro raj te rezidencija Djeda Božićnjaka samo su neke od nezaboravnih blagdanskih lokacija 

Marina Đarmati

Pula… grad kulture, festivala i glazbe, ne živi samo tijekom turističke sezone, već posjetitelje bogatom ponudom oduševljava i utopljava i u zimske dane, za vrijeme Adventa. Sve do 8. siječnja, na čak 11 lokacija u gradu, u mnoštvu zabavnih, glazbenih i gastro programa, svatko ima priliku doživjeti čaroliju blagdana. Veselje na blagdanskim radionicama, vizualne čarolije i nastupi u ritmu probranih glazbenih imena te zamamne arome, mirisi i okusi na svakom su koraku čarobne Pule, koju ove godine obasjava čak 170.000 lampica.

Tradicionalne gužve ispred pozornica s poznatim glazbenim imenima

Pula i za vrijeme Adventa pokazuje rockerski karakter pa će tako na Portarati nastupiti velika imena domaće rock scene: Pips, Chips & Videoclips, Let 3, Atomsko sklonište, Nipplepeople, Johnatan, Nola, Kuzma i Shaka Zulu. Nova godina ovdje „stiže“ čak tri puta, odnosno na tri sjajne lokacije. U podne na Portarati odbrojavamo do 2023. s Miom Dimšić, dok će istu lokaciju u večernjim satima zagrijati ikona domaće glazbene scene – Nina Badrić. Istovremeno, šampanjac i dobre želje dijelit će se na predivnom Kaštelu uz Cubismo, Belfast Food i DJ Teddy Lee. 

Najbožićniji grad u Hrvatskoj obožavaju klinci i roditelji 

Na 18 blagdanskih kućica možete uživati u iznimnoj gastro ponudi dok istražujete više od 100 adventskih programa ili tražite zasluženi predah od plesa, pjesme ili izvođenja slaloma i pirueta na Klizventu ispred Gradske vijećnice, na 600 m2 ledene površine. Svakako zavirite i u novu, fantastičnu, bajkovitu i čarobnu Rezidenciju Djeda Mraza koja svakodnevno čeka mališane od 10 do 12 i od 17 do 20 sati. Uz pomoć vrijednih vilenjaka, Park grada Graza pretvoren je u „Svijet bajki“, dom klaunova, teatara i cirkusanata koji na svakom koraku šire adventsko veselje, sreću, ljubav i dobre želje. 

Kaštel u Zemlji svjetlećih čudesa! 

I ove godine možete unutar, ali i ispred Povijesnog i pomorskog muzeja Istre uživati u jedinstvenom vizualnom doživljaju, čarobnim svjetlima Visualia Festivala. Ne propustite ovaj jedinstven mapping na vanjskim zidinama koji jednostavno hipnotizira  izuzetnim projekcijama radnim danom od 17 do 22 sata i atrija vikendom, koji se od 23. prosinca aktivira i na radne dane. Zemlja svjetlećih čudesa čeka da se u njoj izgubite u trenutku te u druženju s obitelji i prijateljima pronađete smisao blagdana. 

See also  Druga provala u kuću dr. Milana Kujundžića; mještani tvrde – zastrašivanje

Nogometni corner

Nezaobilazno Svjetsko prvenstvo u nogometu dio je adventskog programa. Pod okriljem impozantne Pulske Arene, na Karolina parkiralištu, organizirano je i grupno praćenje nogometa, za navijanje kao u vrijeme Gladijatora, glasno i strastveno.

Red ukusnih istarskih gastro specijaliteta, red kreativnih radionica i predstava, zatim red klizanja i uživanja na ranije spomenutim rock koncertima pa sve ispočetka – garancija su nezaboravnog adventskog provoda u čarobnoj Puli, koji ne prestaje oduševljavati sve do 8. siječnja. Čekamo vas!