Skip to content

IMAGINARNI PRIJATELJ – osvrt na knjigu Miljenka Jergovića

Miljenko Jergović: IMAGINARNI PRIJATELJ

Miroslav Pelikan

Nakladnik Fraktura nedavno je objavila knjigu poznatog i cijenjenog književnika Miljenka Jergovića (koga Martens spominje kao budućeg dobitnika Nobela s ovih prostora), autora vrlo plodnog i još važnije čitanog

Riječ je o zbirci kraćih promišljanja o ključnim književnim djelima suvremene civilizacije, o onim naslovima koje smo ili pročitali ili smo ih trebali pročitati, zgodna, prihvatljiva naslova Imaginarn prijatelj, na preko 300 stranica, u izvrsnoj opremi, koja po svemu sudeći može uspješno izdržati višekratna listanja i čitanja.

Naravno, ova knjiga sa spomenutim naslovima može biti i zgodno uputstvo za čitanja u bliskoj budućnosti ili u nekim boljim vremenima potencijalnog čitatelja.

Valja reći i to, ne moramo se složiti s mislima Miljenka Jergovića, ali mu ne možemo odreći iznimnu kvalitetu njegovih fino profiliranih tekstova, razigran, lepršavi stil.

Knjigu ne moramo pročitati u jednom dahu, možemo je slobodno odlagati koliko puta želimo i iznova joj se vraćati, ništa ne gubeći.

Miljenko Jergovića - Imaginarni prijatelj
See also  Mirjana Krizmanić - MALA PSIHOLOŠKA KUHARICA s receptima za osnaživanje duha i tijela / Predstavljanje 5. studenoga