Skip to content

Advent u Zaprešiću – palenje prve svijeće

Na zaprešićkom Trgu Ivana Pavla drugog upaljena je prva adventska svijeća. Uz prigodni program velečasni Frkonja i zamjenik gradonačelnika g. Labus upalili su prvu svijeću koja simbolizira Nadu i uz njen sjaj ulazimo u vrijeme Došašća i pripreme za Božić

Advent u Zaprešiću održava se pod nazivom Ledena bajka i odvija se na glavnome gradskom trgu, Trgu Ivana Pavla II. Centralno mjesto zabave je veliko klizalište na kojem najviše uživaju najmlađi, a oko kojeg su postavljene kućice-štandovi, na kojima se možete okrijepiti uz tradicionalne božićne specijalitete i kuhano vino.

Osim na Trgu Ivana Pavla II., Advent u Zaprešiću nudi raznolike programe i na drugim lokacijama. U prekrasnom dvorcu Lužnica možete uživati u programu Dvorac pod svijećama, brojnim duhovnim sadržajima i njihovu božićnu sajmu. Na sajmu možete kušati i kupiti poznate lužničke proizvode: lužnički čaj, tjestenina, domaći božićni kolači, likeri, domaći pčelinji med, pekmez, domaća šljivovica te prigodne poklon pakete. visitzapresic.

See also  PROGRAM DOGAĐANJA U GRADU ZAPREŠIĆU ZA LISTOPAD 2020.