Skip to content

MIŠO KOVAČ U VUKOVARU ZA NOVU 2023. GODINU

Na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru će u Novu 2023. godinu Vukovarce i sve posjetitelje Vukovara uvesti hrvatska glazbena legenda Mišo Kovač, najavljeno na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara

Venina Markuš

Koncert su najavili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, Ivana Kovač te Mario Radić vlasnik tvrtke Filir Vukovar te poznate prehrambene tvrtke Bobi Snacks d.o.o., a konferenciji je nazočila i direktorica TZ grada Vukovara, Marina Sekulić.

Uz hrvatsku glazbenu legendu Mišu Kovača koji će svoje najveće uspješnice izvesti po prvi u Vukovaru, na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru nastupit će i Ivana Kovač, Bosutski bećari te drugi tamburaški sastavi.

Pripreme za koncert su već u tijeku, a kako navode, glazbena legenda Mišo Kovač izuzetno se veseli koncertu te susretu sa Slavoncima koji će ga zasigurno dočekati s velikim oduševljenjem.

„Nema sumnje da će koncert biti fantastičan! Tko god je bio u Splitu ili na bilo kojem Mišinom koncertu zna kako to izgleda. Drago mi je da je to ovaj put Vukovar, posebice jer Mišo nikada nije nastupao u Vukovaru, kao što nisam ni ja. Mišo inače ne održava koncerte za novu godine, posebice ne na otvorenome, stoga je jasno kako će ovaj koncert biti zaista fantastičan.“, istaknula je ovom prilikom Ivana Kovač te pozvala javnost da dođu na spektakl.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je zadovoljstvo što je u pripremi veliki spektakl za građane Vukovara, ali i sve njegove posjetitelje. „U 2023. ćemo ući s legendom hrvatske estradne scene, Mišom Kovačom. Jasno je o kakvom spektaklu je riječ- zasigurno o takvom kakav Vukovar još nije doživio, a sam koncert, budući da je i sam repertoar Miše Kovača neizostavno naslonjen i jako povezan s Dalmacijom će se kroz predgrupe oslanjati i na Slavoniju pa ćemo tako ispričati priču o zajedništvu Hrvata. Do ovoga je došlo na inicijativu i kroz podršku poduzetnika grada Vukovara koji su vrlo brzo kroz svoju poduzetnost i agilnost pozvali i kolege iz cijele Hrvatske te omogućili ovakav spektakl gradu Vukovaru. Kao gradska uprava naš rad baziramo na gospodarstvu te pomažemo poduzetnike, stoga iz grada Vukovara uz ovaj glazbeni spektakl šaljemo i poruku kako Hrvatska na primjeru grada Vukovara treba funkcionirati i njegovati vezu s gospodarstvenicima. Neizostavno je podsjetiti kako kroz kvalitetnu suradnju s tvrtkom Filir i Bobi Snack, ali i svim ostalim poduzetnicima Vukovara se realiziraju brojni projekti koje provodimo niz godina poput sufinanciranja pučke kuhinje, sponzoriranja VFF-a, besplatnog klizališta i sličnoga.“, rekao je gradonačelnik te pozvao sve građane na koncert, ali ujedno i izrazio dobrodošlicu u Vukovar svim građanima susjednih zemalja.

Mario Radić, vlasnik tvrtke Filir Vukovar te poznate prehrambene tvrtke Bobi Snacks d.o.o. pojasnio je kako je ideja potekla od poduzetnika koji su vezani za grad Vukovar. „Mi koji smo u Vukovaru i koji vidimo kako on svakodnevno raste i izgrađuje se shvaćamo kako tmurna slika o Vukovaru koja izlazi u javnost nije njegov pravi odraz, stoga smo se skupili i odlučili financirati jedan ovakav spektakularni koncert. Ovo je dar poduzetnika gradu Vukovar jer moramo Vukovaru vratiti ono što je on nama pružio.“, zaključio je Radić.

See also  Proglašeni najbolji sportaši Osijeka i OBŽ | FOTO

„Velika mi je čast za novu godinu pjevati u Vukovaru jer je Vukovar jedan grad koji bi bio heroj da je u bilo kojoj zemlji na svijetu. Moramo biti još jači da bi Vukovar bio idol svih Hrvata. Pozivam sve moje navijače i sve stanovnike Vukovara da dođu na doček nove godine u Vukovar i želim vam sve najbolje.“, poruka je Miše Kovača.