Skip to content

Apocalipstick – Ivan Grobenski objavio novi album

Ivan Grobenski objavio je četvrti studijski album na kojem se nalazi 9 pjesama uključujući i Lo-Fi Girl Felt Cute i nedavno objavljeni najavni singl albuma Gender Reveal Party

Helena Hraščanec

Autor glazbe i tekstova je Ivan Grobenski, a produkciju i aranžmane potpisuje zajedno s Marinom Hraščancem. Autor omota je koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija Hans.

Album „Apocalipstick“ snimljen je u kućnom studiju Ivana Grobenskog i u Intek Music studiju, a gostujući glazbenici na albumu su: Damir Šomen i Goran Vdović (bubnjevi), Romana Pavliša, Melani Krog i Helena Hraščanec (prateći vokali), te Marin Hraščanec (synth) koji je ujedno radio miks i mastering.

Apocalipstick’ je, za razliku od Ivanovog prošlog albuma ‘Siromahi i Lazari’ koji je  ukorijenjen u izmišljenu i mitsku prošlost, smješten u grčevitu sadašnjost i neizvjesnu budućnost. Devet pjesama, od uvodne ‘Mental Health Customer Support’ pa do završne, a ujedno i naslovne ‘Apocalipstick’, funkcionira kao jedan dan proveden na internetu, jedan sat ‘skrolanja’ portalima koji donose vijesti, deset minuta provedenih na TikTok-u, beskonačno provjeravanje društvenih mreža, kao gradska vožnja kroz gužvu uz ‘Vašu omiljenu radijsku postaju i non-stop hitove’ ili mazohističko večernje praćenje središnje informativne emisije u kojima stručnjaci objašnjavaju ‘što nas sve čeka i kako se pripremiti’.

‘U 9 pjesama ‘Apocalipsticka’ sadržana je čitava naša postmoderna šizofrenija pogonjena pomahnitalom svakodnevicom uvijek novih kriza i loših vijesti. Jeftinim, populističkim medijskim rječnikom rečeno, ovo je album o tome da ‘nije dobro’, iako se u ove navodnike može umetnuti bilo koji od naslova kakve svakodnevno susrećemo u medijima kojima smo preplavljeni. Glazbeno je ‘Apocalipstick’ lepeza raznih žanrova iz bogate povijesti popularne glazbe, od soula, funka i afrobeata pa do modernih hibridnih žanrova poput neo-soula, lo-fi hip hopa i jazz rapa, no što na kraju čini autentičan i kompaktan ‘apocalipstick’ zvuk u kojem su Digable Planets zastupljeni jednako kao i Fela Kuti ili Jinsang.’ – kaže Ivan.

Album je objavljen samo u digitalnom obliku i možete ga slušati na svim glazbenim streaming servisima.

Prvo koncertno predstavljanje albuma najavljeno je za 26. studeni u koprivničkom klubu FUNK.

Ivan Grobenski – Lo-Fi Girl Felt Cute

Ivan Grobenski – Gender Reveal Party

Ivan Grobenski & Mental Health Customer Support – UŽIVO u emisiji Nevidljivi uživo