Skip to content

P. Pavlović: NOVO NEBO I NOVA ZEMLJA

Pero Pavlović
NOVO NEBO I NOVA ZEMLJA

U ozorenu gledu

Zrcali se

Nebo i zemlja

——————

Zrcali se

Novo nebo i nova zemlja

Dva bliska svijeta

Premoštena

Zarjem ljubavi

——————

Premoštena

Dugom žarke ljubavi

Po istvu i dvojstvu

Preporođena riječ

Dotiče se vječnosti

——————

Preporođena riječ

Dotiče se same vječnosti

Za prve ljude na zemlji Adama i Evu Bog je pripravio raj zemaljski – Eden. Tu su trebali živjeti, raditi, množiti se i napuniti zemlju porodom, odgovorno se ponašajući prema Gospodinu, sebi i svemu stvorenome na Zemlji. Kušani, pali su. Mislili su stvoriti novi svijet bez Boga. Od tada se drama ljudske oholosti kroza svu povijest ponavlja. I sada smo svjedoci zavrzlame o novom pravednom svijetu, o novom svjetskom poretku. Zapadni liberalni svijet, zapravo, umire. Odriče se života. Prvenstveno se to odnosi na Europu, staru oronulu damu čija ljepota sve više kopni. Gledajmo i zaključujmo!

Prema izvješćima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) pod srcem majke godišnje se ubije 42 milijuna nerođene djece, drugim riječima, uz 33 živorođenih imamo 10 ubijenih beba. Sveti Ivan Pavao II. svojedobno je rekao: ”Narod koji ubija vlastitu djecu, nema budućnosti… Patnja nevinih, nerođenih, odredit će sudbinu svijeta… Žurno je potrebna jedna velika, svjetska molitva za nerođenu djecu!”. Uz to, na scenu stupa rodna ideologija, eutanazija, istospolni brakovi, oduzimanje prava roditeljima da odgajaju vlastitu djecu. Središta moći žele ovladati sredstvima javnog priopćavanja, vjerske ustanove se želi posve stjerati u kut privatnosti, a i razne druge nastranosti traže svoje mjesto u društvu. Kršćane se danas progoni i ubija gore nego u vrijeme cara Nerona. Ne dižu ”veliki” ovoga svijeta radi toga svoj glas. A sve sami demokrati. Nameću malim narodima svoju apsolutnu volju. Da ti pamet stane. Stalno, uporno, polako Sotona obavlja svoju zlu zadaću. Djela mu svjedoče sve.

Nikada više nemira, mržnje, nepravde u svijetu. Sjena nuklearne opasnosti nadvila se nad Zemljom. Kolikim nas krivim učenjima, laskama i lažima obasiplju moćnici, vladari i narcisi ovog nemirnoga svijeta? I koliko god stanje izgledalo katastrofalno i kaotično, izlaza ipak ima. To je povratak Stvoritelju i Gospodaru neba i Zemlje od koga nam dolazi svako dobro.  To je povratak Ocu nebeskom, povratak davno izgubljenoj ljubavi kada će mnogi posljednji biti prvi, a prvi – posljednji.

See also  Pero Pavlović - YABSKO