Skip to content

FOTO/VIDEO „CRO Race“ startao iz Osijeka

Nikad jači CRO Race predvodi Jonas Vingegaard, ovogodišnji pobjednik Tour de Francea

Boris Markuš

Natjecatelje je u ime Osječko-baranjske županije pozdravio zamjenik župana Josip Miletić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH koji je naglasio važnost ovako velike međunarodne utrke.

  • Izuzetno smo ponosni što i ovogodišnji, sedmi po redu „CRO Race“ starta upravo iz Osijeka i Osječko-baranjske županije, zahvaljujući čemu će gledatelji iz gotovo 200 zemalja svijeta dobiti sliku prekrasnih prizora ne samo naše županije, već i čitave Hrvatske – rekao je Miletić.

Grad Osijek je najzeleniji grad u Hrvatskoj premrežen desecima kilometara biciklističkih staza, naglasio je zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, poželjevši start utrke iz Osijeka i u godinama koje slijede.

  • Osijek je grad sporta, a upravo zahvaljujući manifestacijama poput ove bilježimo i pozitivne turističke rezultate te smo čak premašili brojke iz rekordne 2019. godine. Uvjereni smo kako ćemo s pozitivnim rezultatima nastaviti i do kraja godine – zaključio je Vulin.

Pobjednik Tour de Francea kreće sa starta u Osijeku

Nije Vingegaard jedini pobjednik Toura koji će ovog tjedna voziti cestama Hrvatske. Uz njega će nastupiti i Britanac Geraint

Thomas, vozač Ineos Grenadiersa, pobjednik najveće svjetske biciklističke utrke iz 2018. godine te treći s ovogodišnjeg Toura. Najavljen je bio i dolazak Kolumbijca Egana Bernala, ali on je ipak odustao od dolaska kako bi se podvrgnuo operaciji koljena koje mu je stradalo u teškoj nesreći tijekom treninga još u siječnju. Na startnoj listi naći će se i šest hrvatskih vozača od kojih će jedan, Fran Miholjević, nastupati za WorldTour momčad Bahrain Victorious. Uz njega će voziti još Viktor Potočki i Carlo Jurišević (Ljubljana Gusto Santic) te Antonio Barać, Lorenzo Marenzi i Filip Kvasina (Meridiana Kamen Team).

Utrka će se uživo moći pratiti u 130 zemalja svijeta. 138 biciklista odvozit će više od tisuću kilometara diljem Hrvatske, a prvi kadrovi u svijet poslani su upravo iz Osječko-Baranjske županije.