Skip to content

47. Samoborska glazbena jesen – Krešimir Špicer oduševio publiku

Samoborska glazbena jesen traje do 2. listopada uz nastupe vrhunskih glazbenika iz Hrvatske i inozemstva

Nakon sjajnog otvorenja 47. Samoborske glazbene jeseni, drugu večer Festivala ovacije publike osvojio je tenor svjetskog glasa Krešimir Špicer uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Tomislava Fačinija.

Špicer, rođeni Brođanin s pariškom adresom i svjetskom reputacijom, zaslužan je za program koncipiran kao presjek kroz povijest nekih od najslavnijih opera; Josepha Haydna (Iznenadni susret, Paladin Orlando), Antonija Salierija (Trofonijeva spilja), Wolfganga Amadeusa Mozarta (Idomeneo), Carla Marie von Webera (Strijelac vilenjak), Felixa Mendelssohna (Hebridi) i Richarda Wagnera (Parsifal).

Posjetitelji 47. Samoborske glazbene jeseni, večeras 25. rujna od 20 sati u Župnoj crkvi sv. Anastazije, ponovno će moći uživati u izvedbama grupe mladih glazbenika Kian Soltani &Friends, koju uz populanorg violončelista Soltanija čine Petrit Çeku na gitari, Marc Bouchkov na violini, Alexey Stychkin na violini i Sindy Mohamed na violi. Na rasporedu su djela Boccherini (Kvintet za gitaru i gudački kvartet u D-duru, G. 448, Fandango) i Castelnuovo-Tedesco (Kvintet za gitaru i gudače, op. 143).

Pogledajte program 47. Samoborske glazbene jeseni!

U ponedjeljak je na redu tradicionalno 19. međunarodno natjecanje mladih glazbenika „Ferdo Livadić“. U sklopu Festivala održat će se ukupno 15 koncerata te 11. međunarodno skladateljsko natjecanje New Note.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti na www.ulaznice.hr.

Sve informacije o ulaznicama i programu festivala dostupne su na www.samobor-festival.com.

Organizator Samoborske glazbene jeseni je Pučko otvoreno učilište Samobor, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija RH, Zagrebačka županija i Grad Samobor.