Skip to content

Kuharica svete Hildegarde na suvremeni način

Osvrt na iznimno zanimljivu knjigu recepata sv. Hildegarde u nakladi Verbuma

Miroslav Pelikan

Vrijedni splitski nakladnik Verbum, nedavno je u biblioteci Salus objavio iznimno zanimljivu knjigu Kuharica svete Hildegarde – na suvremeni način francuskog chefa Marion Flipo (u prijevodu Lidije Paris)

Hildegard iz Bingena slavna je njemačka benediktinska optatica iz 12. stoljeća, vizionarka, mističarka, svjetlo svoga vremena, nadahnuta savjest, Božja glasnica, teologinja, glazbenica, savjetnica, arhitektica, svetica.

U knjizi je objavljeno trideset i pet recepata koje je pripremila kulinarka Marion Flipo. Polazeći od izvornih recepata Flipo nudi dorađene suvremene recepte, prije svega jednostavne za izradu.

Knjiga je opremljena izvrsnim fotografijama fotografa Patricka Satera  i citatima sv. Hildegarde.

Kuharica sv. Hildegarde podijeljena je u šest cjelina, od jutra, ručka, slatkog, zalogaja uz aperitiv, dolaze gosti do opuštenog nedjeljnog bruncha, uz Kazalo.

Kuharica svete Hildegarde