Skip to content

Zimski red letenja – Croatia Airlines povećava broj letova

Croatia Airlines povećava broj linija i letova u zimskom redu letenja 2022./2023.

Pripremio: Tomislav Radić – Snimke: CROATIA AIRLINES

Zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika tijekom zimskog razdoblja povezivat će Hrvatsku s 13 europskih odredišta

 Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, u zimskom redu letenja 2022./2023. uvodi nove međunarodne linije, produljuje letenje na pojedinim sezonskim linijama te povećava ukupan broj letova i raspoloživih sjedala u odnosu na prošlogodišnje zimsko razdoblje.

U razdoblju od 30. listopada ove godine do 25. ožujka 2023. nacionalni avioprijevoznik planira povezivati Hrvatsku i 13 međunarodnih odredišta s ukupno 19 međunarodnih linija. Pritom se planira obaviti više od 8500 redovitih letova i ponuditi oko 869.000 sjedala, što je 28 posto više letova i sjedala u odnosu na zimski red letenja 2021./2022. Sukladno tome, nacionalni avioprijevoznik planira pružiti snažan prinos razvoju hrvatskoga turističkog proizvoda i unapređenju prometne infrastrukture Republike Hrvatske tijekom zimskih mjeseci.

Novost su izravni međunarodni letovi iz Split – Zürich i Pula – Zürich. Zrakoplovi će na obje linije letjeti od kraja listopada o.g. do sredine siječnja 2023. godine, dvaput na tjedan – srijedom i subotom, a povratne zrakoplovne karte za letove iz Splita i Pule putnicima su na raspolaganju već od 149 eura.

Kako bi se odgovorilo pojačanoj tržišnoj potražnji, kompanija do sredine siječnja 2023. godine produljuje letenje na redovitoj liniji Rijeka – München, na kojoj će zrakoplovi prometovati triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

Do kraja siječnja 2023. produljuje se i letenje na redovitoj liniji Zagreb – Dublin na kojoj će zrakoplovi prometovati dvaput na tjedan – četvrtkom i nedjeljom. Povratne zrakoplovne karte na ovoj liniji dostupne su već od 189 eura.

Osim toga, letovima na međunarodnoj liniji Osijek – München, nastavlja se cjelogodišnje zračno povezivanje istoka Hrvatske sa svijetom. Putnicima su i dalje na raspolaganju dva leta na tjedan, ponedjeljkom i petkom, a povratne zrakoplovne karte dostupne su već od 129 eura.

Tijekom zimskog razdoblja zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika izravno će povezivati Zračnu luku Zagreb s ukupno 13 međunarodnih odredišta – Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London Heathrow, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skoplje i Zürich.

Iz zračne luke Split planirani su letovi u četiri međunarodna odredišta, od čega su putnicima na raspolaganju svakodnevni letovi u München (povratne karte dostupne već od 149 eura), Frankfurt (već od 169 eura) i Rim (već od 109 eura) te Zürich, dvaput na tjedan.

Osim širenja međunarodne mreže letova, Croatia Airlines nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu u sklopu kojeg su planirani letovi između 5 hrvatskih zračnih luka (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula).

Croatia Airlines