Skip to content

PREDSTAVLJENA ODA ZEMUNIČKOM KULTURNOM PEJZAŽU

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Zemunik, u povodu obilježavanja Dana Općine Zemunik i blagdana Kraljice Mira – Kraljice Hrvata, u petak 19. kolovoza 2022. predstavljena je knjiga  Tomislava Marijana Bilosniča “Oda zemuničkom kulturnom pejzažu”

Bilosnić je govorio o značaju privrženosti zavičaju pred mnogobrojnim uzvanicima, članovima Općinskog vijeća Općine Zemunik, načelnikom općine Zemunik i Josipom Krnčeviće, predsjednikom Općinskog vijeća, kao i uzvanicima među kojima su bili Božidar Longin, zadarski župan, Šime Vicković, zamjenik župana, državni tajnici Šime Mršić, Šime Erlić i Josip Bilaver, saborski zastupnici Nikolina Baradić i Rade Šimičević, te Božidar Kalmeta, kao i gradonačelnici, načelnici, pročelnici, direktori i osobe iz javnoga života Zadarske županije. 

Riječ je o Bilosnićevu putopisnom eseju, koji govori o pejzažu, kulturnoj prošlosti, i zanimljivim pojedincima Zemunika, a što je autor popratio i svojim fotografijama, kao i povijesnim fotografijama iz osobnog arhiva. Uz hrvatski tekst, knjiga je tiskana na engleskom jeziku u prijevodu Andree Cetinić, mag. angl.

Kao izdavači potpisuju se Općina Zemuniku  i Udruga 3000 godina Za dar. Urednik je Ivica Šarić, dipl. ing. Na naslovnici je litografija Zemunika A. Ulricha Ravensburga iz 1905. godine. Grafičko oblikovanje potpisuje Media oglasi iz Zadra.

„Oda zemuničkom kulturnom pejzažu“, inače je 151. Bilosnićeva tiskana knjiga po redu. 

Optimized by Optimole