Skip to content

U Beču se prvi put održava Noć tržnica

Bečke tržnice obiluju šarolikom ponudom. Pored domaćeg voća i povrća te gastronomskih specijaliteta nude namirnice iz cijelog svijeta, od egzotičnog voća i povrća, do mesnih proizvoda, ribe i kavijara te orijentalnih začina

Matea Čuljak

Kako bi građani austrijske prijestolnice i turisti mogli još duže uživati u njihovoj bogatoj ponudi, 2. rujna ove godine bit će održana Noć tržnica s produženim radnim vremenom do 23 sata.

U događanju sudjeluju brojne tržnice, a raznolik program zacijelo će oduševiti građane svih dobnih skupina. Posjetitelje na Naschmarktu, najvećoj i najpoznatijoj bečkoj tržnici, tako očekuju nastupi različitih glazbenika i kulinarski program. Pored glazbe svih žanrova na drugim tržnicama mogu uživati i u slam-poeziji, književnoj večeri, lutkarskim predstavama, različitim radionicama ili jogi, a ljubitelji šaha mogu okušati svoje vještine na turniru.

Bečka gradska uprava različitim ponudama i događanjima na tržnicama nastoji privući još više kupaca. U svibnju ove godine zabilježeno je rekordnih 387.600 posjetitelja tjedno koji su na bečkim tržnicama obavili nabavku svježeg voća, povrća i drugih proizvoda.

Austrijska prijestolnica ima ukupno 17 tržnica s oko 700 štandova i 4.000 zaposlenika. Njihova ukupna površina iznosi 128.200 m2, što odgovara površini od 18 nogometnih igrališta.