Skip to content

PagArtfestival nastavio koncertom violončelista Vlorenta Xhafaja

PagArtfestival svoje 24. izdanje, nakon tradicionalnog recitala Lovre Pogorelića te uspješne pretpremijere predstave Iluzije, nastavio je koncertom violončelista Vlorenta Xhafaja koji je nastupio 8. kolovoza u crkvi sv. Frane u Pagu

Lucija Paunović

Za publiku PagArtFestivala izveo je rijetko izvođeni, zahtjevni program- dvije suite za violončelo solo J. S. Bacha te izbor iz 12 Capriccia za violončelo solo u dodekafonskom stilu R. Matza. 

Vlorent Xhafaj svirao je na svim kontinentima s toplim odjekom kritike i publike, a oduševljenja publike nije nedostajalo ni jučer. Ovo je bilo drugi puta da Xhafaj svira na PagArtFestivalu, a popunjena crkva sv. Frane govori o tome da ga je publika zapamtila kao izvrsnog violončelista kojeg rado slušaju. 

U nastavku festivala očekuje se koncert orguljašice Ljerke Očić i oboista Branka Mihanovića 12. kolovoza s programom Musica affettuosa u zbornoj crkvi Marijinog uznesenja u Pagu te za sami kraj festivala koncert mladog glazbenika, gitarista Luke Lovrekovića, 17. kolovoza, u Starom Gradu Pagu.

Photo: Elvis Šmit