Skip to content

UMAGO SUMMER: Šajeta & Band / FOTO, VIDEO

Kada je glazbeni opus Šajete u pitanju, onda i prvi čovjek Umaga cupka u ritmu muzike za ples… Dražen Turina Šajeta – postao prvi hrvatski živući glazbenik sa spomen-pločom

Boris Markuš

Nakon što je, pred koji dan Dražen Turina Šajeta, popularni opatijski showman dobio spomen-ploču u Kraljevici, je li došlo vrijeme da se to dogodi i Umagu? Sudeći po reakciji Umažanki i Umažana i njihovih gostiju, dileme nema! Kantautor kraljevičkih korijena zaslužuje zvijezdu na umaškom “pločniku slavnih”! Fantastični live nastup prožet kvalitetnom glazbom i tipičnim “šajeta” humorom, dodatno je ojačan klincima i klincezama, koji su baš – baš aktivno sudjelovali u prekrasnoj umaškoj glazbenoj večeri. I na kraju je sve kulminiralo na umaškoj pozornici zajedničkom izvedbom na Trg Slobode Liberty Square. Naravski da nije izostao niti »instant-hit« – obrada Thompsonove pjesme »Lijepa li si« pod imenom »Rijeko mila«. Ma ‘suma sumarum’ bilo je zabavno, rasplesano i edukativno veče. 

Dražen Turina, pakuputio je nekoliko savjeta te pojasnio okupljenoj ekipi zašto se valja baviti glazbom, koji glazbeni smjer preferira, te zašto cajke ne bi trebale biti naš đir. Dražen Turina Šajeta je energičnim nastupom na zabavnom i bogatom ‘Umagičnom ljetu’ raspametio glazbene sladokusce. Ponovilo se, ubrzo!