Skip to content

“Znanost kuhanja – sve što trebate znati da ovladate umijećem kuhanja” dr. Stuarta Farrimonda

Novo izdanje Školske knjige: Znanost kuhanja – sve što trebate znati da ovladate umijećem kuhanja dr. Stuarta Farrimonda

Doznajte točne odgovore na više od 160 najčešćih kulinarskih pitanja i dvojbi

Jelena Mandić Mušćet

  • Bogato ilustrirana knjiga dr. Stuarta Farrimonda Znanost kuhanja utemeljena je na najnovijim znanstvenim istraživanjima i pomaže u istinskom razumijevanju kulinarskih procesa i postupaka 
  • Autor objašnjava zašto nije potrebno marinirati meso tijekom cijele noći, kako se namakanjem pojačava okus suhih začina, zašto je orašaste plodove najbolje tostirati u mikrovalnoj pećnici i kako će zahvaljujući soli poširano jaje uvijek ispasti savršeno 
  • Grah ne treba namakati satima, tvrdi dr. Farrimond, liječnik koji popularizira znanost kuhanja na radiju i televiziji te u svjetski poznatim časopisima i magazinima među kojima su New Scientist, The Independent i The Washington Post 

Informacije o pravilno pripremljenoj hrani dolaze iz najrazličitijih izvora, pa je katkad nemoguće utvrditi što je mit, a što istina. Bogato ilustrirani priručnik dr. Stuarda Farrimonda Znanost kuhanja – sve što trebate znati da ovladate umijećem kuhanja otklanja takve dvojbe jer je utemeljen na najnovijim znanstvenim podatcima i omogućuje istinsko razumijevanje kulinarskih procesa i postupaka. To zanimljivo i korisno djelo objavljeno u izdanju Školske knjige preveli su Vjera Lopac, Vjekoslav Čulo, Sanja Gjenero i Dario Hrupec, a može se nabaviti u svim knjižarama i webshopu izdavača.  

Zašto je kuhana hrana tako ukusna? Trebamo li meso soliti unaprijed ili netom prije pripreme? Kako prepoznati svježu ribu? Kako konzervirati ribu u kući? Kako uspješno skuhati rahlu rižu? Zašto kokice pucaju? Je li češnjak bolje zgnječiti ili nasjeckati? Kako skuhati povrće da se sačuvaju hranjivi sastojci? Kako svaki put skuhati sočnu i ukusnu ribu? Koju vrstu vrhnja upotrijebiti za kuhanje? Možemo li spasiti presoljeno jelo? Kako ublažiti okus previše ljutog jela? U čemu je tajna karamelizacije?  

To su samo neka od pitanja na koja dr. Farrimond u knjizi Znanost kuhanja daje jasne i nedvosmislene odgovore.

Znanost kuhanja 2D