Skip to content

Mercedes AMG EQE 53 (2023) – luda DIGITALNA SVJETLA s projekcijama & AMBIJENTNA SVJETLA

Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ je sportska limuzina s puno snage, a ovaj model standardno dolazi s posebnim DIGITALNIM svjetlima s AMG projekcijama

Sa svojim linijama s jednim pramcem i dizajnom kabine prema naprijed s fastbackom, novi modeli Mercedes-AMG EQE jasno se razlikuju od vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem. Filozofija dizajna ogleda se u velikodušno modeliranim površinama, smanjenim spojevima i bešavnim prijelazima. Vanjski dizajn također preuzima karakteristične AMG elemente.

AMG-specifična crna panelna rešetka s vrućim utisnutim okomitim podupiračima u kromu, integriranom Mercedesovom zvijezdom i natpisom “AMG” obilježava pogled sprijeda. Standardna prednja svjetla DIGITAL LIGHT imaju specifičnu AMG projekciju prilikom otvaranja vozila. Prepoznatljivi dizajnerski idiom nastavlja se na prednjem braniku koji je obojen u boju vozila. Tome je suprotstavljen prednji branik u tipičnom dizajnu AMG A-winga, koji je obojen u crnu boju visokog sjaja i ima kromirane ukrase. Isti izgled karakterizira prednji razdjelnik u crnoj boji visokog sjaja s kromiranim rubovima i perajima na optičkim usisnicima zraka. Osim toga, lijevo i desno nalaze se difuzori zraka u crnoj boji visokog sjaja za takozvani efekt ZRAČNE ZAVJESE. AMG bočni pragovi u crnoj boji visokog sjaja, stražnji odbojnik u boji vozila s aerodinamički optimiziranim difuzorom i veći stražnji spojler zaokružuju dinamičan izgled. Mjere poboljšavaju dinamiku vožnje i učinkovitost: uzgon stražnjeg dijela je smanjen bez značajne promjene otpora. Svi AMG kotači od lake legure aerodinamički su optimizirani.

Oba nova modela Mercedes-AMG EQE nude koncept vožnje usmjeren na performanse s dva elektromotora. Snažni električni pogon (eATS), s motorom na svakoj od osovina, također nudi potpuno varijabilni pogon na sve kotače, koji optimalno prenosi pogonsku snagu na asfalt u svim uvjetima vožnje. Spektar snage kreće se od 350 kW (476 KS) u EQE 43 4MATIC do 505 kW (687 KS) u EQE 53 4MATIC+ s opcijskim AMG DYNAMIC PLUS paketom i funkcijom pojačanja. Maksimalni okretni moment kreće se od 858 do 1000 Nm.

Mercedes-AMG dosljedno gura naprijed s budućnošću performansi vožnje i proširuje svoj portfelj proizvoda modelima performansi s baterijskim električnim pogonom. Novost u ponudi su dvije poslovne limuzine Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC (WLTP kombinirana potrošnja energije: 22,4–19,6 kWh/100 km; kombinirana emisija CO2, WLTP: 0 g/km; WLTP domet: 463–534 km)[1 ] i Mercedes‑AMG EQE 53 4MATIC+ (WLTP kombinirana potrošnja energije: 22,6–20,2 kWh/100 km; kombinirane emisije CO2, WLTP: 0 g/km; WLTP raspon: 459–526 km)1. Temelje se na električnoj ekskluzivnoj Mercedesovoj arhitekturi luksuzne i premium klase. (EVA2). Rješenja specifična za AMG – posebno u područjima pogona, ovjesa, kočnica, zvuka, dizajna eksterijera i interijera te opreme – osiguravaju dinamično i emotivno privlačno iskustvo vožnje AMG-a. U EQE 43 4MATIC to je moguće od približno 103.827,50 eura[2]; cijena EQE 53 4MATIC+ počinje od 109.777,50 eura.

See also  2022 Range Rover Autobiography - detalji interijera, eksterijera i značajki

Izvor: Mercedes