Skip to content

Znanjem do uspjeha – inspirirati mlade za poduzetništvo

U prostorijama Rochester Institute of Technology  (RIT Croatia), počeo jedanaestodnevni program, Youth Business Camp Adria Zagreb (Poslovni kamp za mlade)

Pripremio: Tomislav Radić

Ukupno 10 polaznika od toga 5 tinejdžera iz Ukrajine koji borave u Hrvatskoj te 5 polaznika iz Hrvatske, uključujući dječji dom Vrbina Sisak kroz zajednički rad i 21 predavanje imat će priliku sudjelovati na Youth Business Camp Adria Zagreb. 

Program se izvodi u sklopu svjetske inicijative Share the knowledge Share the experience (Podijeli znanje, podijeli iskustvo) kojeg provodi World Innovation and Change Management Insitute iz Geneve. Ovaj stipendijski program, jedinstven je po svom programskom sadržaju, a pomaže polaznicima ne samo u nadogradnji znanja nego i u usmjerenju daljnjeg školovanja.

”Naši polaznici mogu čuti i naučiti brojne teme i praktične primjere s kojima se do sada još nisu imali priliku susresti. Nažalost, nove generacije nemaju priliku slušati  o poduzetništvu jer školski kurikulum ne posvećuje dovoljno tematskih cjelina u usmjeravanju srednjoškolaca prema realnoj ekonomiji. To je druga godina zaredom u kojoj organiziramo ovaj kamp u Zagrebu, a osim znanja, polaznici stiču i nova prijateljstva.”- izjavio je direktor Youth Business Camp Adria Zagreb Danijel Koletić. 

U ovom projektu sudjeluju predavači sa Sveučilišta Vern, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, Visokog učilišta Algebra a RIT Croatia pruža programsku i  tehničku potporu projektu. Ovaj projekt ima za cilj popuniti praznine u kurikulumu te inspirirati mlade za poduzetništvo. Svi polaznici dobivaju certifikat World Innovation and Change Management Institute iz Geneve.