Skip to content

Otvoren sajam Dentex

U izlagačkom segmentu predstavlja se cjelokupni asortiman aparata, instrumenata, opreme i materijala za dentalne ordinacije i laboratorije, a posebno veseli znatan porast kompanija koje nude informatičku podršku dentalnoj praksi, a čije kompetencije su potrebne u današnjim poslovnim procesima

Pripremio: Tomislav Radić

Na Zagrebačkom velesajmu danas, 10. 6. 2022.  otvoren je Dentex, međunarodni sajam dentalne medicine koji se održava od 9. do 11. lipnja 2022.

„Zagrebački velesajam njeguje partnerske odnose na svim razinama, a jedna od uspješnih projektnih suradnji upravo je sajam Dentex. Brand koji je stvaran kroz 12 godina i prepoznat među tisućama dentalnih stručnjaka, rezultat je uspješne dugogodišnje suradnje Hrvatske komore dentalne medicine, kao krovne strukovne institucije i inicijatora projekta na čelu s predsjednikom Komore primarijusom Hrvojem Pezom te Zagrebačkog velesajma kao vodećeg sajamskog organizatora.  

U izlagačkom segmentu predstavlja se cjelokupni asortiman aparata, instrumenata, opreme i materijala za dentalne ordinacije i laboratorije, a posebno veseli znatan porast kompanija koje nude informatičku podršku dentalnoj praksi, a čije kompetencije su potrebne u današnjim poslovnim procesima. Svi oni, uz renomirane predavače iz Hrvatske i svijeta, čine Dentex nezaobilaznim mjestom za sve dionike iz svijeta dentalne medicine.“, rekla je na otvorenju Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma.

„Dentex 2022. godine je Dentex koji donosi prekretnicu. To je poruka koju šaljemo ne samo mi ovdje u Hrvatskoj nego je to nešto što se događa u cijeloj Europi i cijelom svijetu. Dolazi jedno nova doba, doba koje neće biti lagano, ali dobro doba gdje zdravlje čovjeka i sam čovjek trebaju i moraju biti u interesu pažnje svih nas koji se bavimo zdravljem naših građana. 

Vidjet ćemo na ovom sajmu nove tehnologije, nove materijale, nova znanja, no sve to ništa ne znači bez čovjeka. Nama je bio cilj da pokažemo čovjeka u sjedištu tog znanja. Za sve vas ovdje imamo jedan jedinstveni projekt Ordinacije uživo gdje ćemo prenositi operacije uživo i prikazivati kako i na koji način se nove tehnologije mogu primijeniti i gdje ćemo prikazivati što znači biti dobar liječnik.“ izjavio je  na otvorenju primarijus magistar znanosti Hrvoje Pezo, doktor dentalne medicine, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine.

Pozdravnu riječ svima prisutnima uputili su i prof.dr.sc. Drago Prgomet, predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i dr.sc. Romana Galić, izaslanica Gradonačelnika grada Zagreba i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Sajam je otvorio izv. prof.dr.sc. Vili Beroš, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar zdravstva koji je tom prilikom izjavio „Želio bih zahvaliti na svim naporima organizatora Zagrebačkog velesajma i Hrvatske komore dentalne medicine na svemu što su dosada napravili promovirajući dentalnu medicinu. Ovo je gospodarski događaj od velike važnosti jer svjedočiti prisustvu 250 izlagača iz 31 zemlje je doista gospodarski izazov. Međutim,  mene kao ministra zdravstva veseli više što ste pažnju posvetili stručno edukativnim djelatnostima, veseli me što će biti prikazane i operacije u realnom vremenu, a isto tako na sajmu se obrađuju i moderne, aktualne teme. Tema ovogodišnje Kongresa je digitalna tehnologija i implementacija novih informatičkih tehnologija u naš svakodnevni rad što je u dentalnoj, ali i u medicini općenito ključni izazov u ovom trenutku“.