Skip to content

Novi MERCEDES GLC 2023 – UNUTRAŠNJOST

Novi Mercedes GLC 2023 ima impresivan interijer i veći prtljažnik u odnosu na prethodnu generaciju

Dizajn interijera: GLC nastavlja uspješnu formulu modernog, sportskog luksuza iz Mercedes-Benza. Na primjer, nadzorna ploča je vodoravno podijeljena na dva dijela i ima izdašne ukrasne površine sa središnjim zaslonom koji kao da lebdi iznad nje. Avangardni dizajn sjedala i moderni paneli vrata naglašavaju visoku kvalitetu interijera.

Nadzorna ploča je jasno strukturirana: gornji dio ima profil nalik na krilo s novim, spljoštenim okruglim mlaznicama koje podsjećaju na motorne gondole zrakoplova. Donji dio ima izdašno područje ukrasa koje se skladno ulijeva u zakrivljenu središnju konzolu. Čini se da 12,3-inčni (31,2 cm) LCD zaslon visoke razlučivosti ispred vozača slobodno lebdi ispred profila krila i područja ukrasa. Središnji zaslon od 11,9 inča (30,2 cm) izdiže se neprimjetno i bez spojeva od središnje konzole, a također se čini da lebdi iznad područja ukrasa. Poput nadzorne ploče, površina zaslona je blago nagnuta prema vozaču.

Ključne dimenzije novog GLC-a naglašavaju još dinamičniji i snažniji izgled SUV-a. S duljinom od 4.716 mm, 60 mm je duži i 4 mm niži od svog prethodnika. Širina traga povećana je za 6 mm sprijeda (sada 1627 mm) i 23 mm straga (sada: 1.640 mm). Veća duljina vozila pogoduje međuosovinskom razmaku te prednjim i stražnjim prevjesima. Širina vozila ostala je ista i iznosi 1.890 mm.

Kapacitet prtljažnika koristi veći stražnji prevjes i značajno se povećao na 620 litara (+70 litara u odnosu na prethodni model). To je vidljivo u svakodnevnoj vožnji, kao i tijekom odmora s obitelji ili za potrebe svakodnevnog prijevoza. GLC standardno ima vrata prtljažnika EASY-PACK. Ovo se jednostavno otvara ili zatvara pritiskom na gumb: pomoću tipke na ključu za paljenje, prekidača na vozačevim vratima ili ručke za otključavanje na vratima prtljažnika.

Izvor: Mercedes