Skip to content

Reprezentativni plesni koncerti Ansambla LADO u Lipiku i Ivanić-Gradu

LADO pleše diljem Hrvatske i svijeta  

Nakon gostovanja u Mađarskoj, održani su koncertu u Hrvatskoj i to u petak, 3. lipnja  na prepunim Bazenima u Lipiku. Uspješan niz nastavio se i koncertom u Ivanić-Gradu, 5. lipnja na Trgu Vladimira Nazora

Vjekoslav Šago

Nakon posljednje dvije godine kada su javna okupljanja poput koncerata bila reducirana epidemiološkim mjerama, upravo održani plesni koncerti Lada bili su u punom sastavu, pred velikim brojem ljudi te su dokazali koliko je publika željna izvedbene umjetnosti na sceni. Održani koncerti svojevrsna su uvertira za sve ono što Ansambl očekuje ovog ljeta. Prva destinacija je njemački Mainz 11. lipnja, a zatim 25. lipnja Trilj. Nakon toga LADO, zajedno s makedonskim nacionalnim ansamblom, Tanecom, kreće na turneju koja će obuhvatiti tri grada: Slavonski Brod, 14. srpnja, Zagvozd, 16. srpnja, a završetak programa bit će koncert u posebnom ambijentu splitskog Sustipana, 17. srpnja. Cijela turneja podržat će velike lokalne kulturne događaje poput Brodskog glazbenog ljeta, tradicionalnih kazališnih susreta „Glumci u Zagvozdu“ i Splitskog ljeta. 

Plesni koncert donosi najpoznatije i najljepše koreografije hrvatskih regija, fokusirajući se na zaštićenu nematerijalnu kulturnu baštinu. LADO tako nakon dvije, za umjetnike i publiku, neizvjesne godine na scenu vraća bogatu hrvatsku tradiciju, prikazujući svo njeno bogatstvo i esteticizam.