Skip to content

KOŠARKA Izbornik Mulaomerović objavio širi spisak reprezentacije

Krajem lipnja počinje novi kvalifikacijski ciklus utakmica za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine igrati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima

Boris Markuš

Hrvatsku očekuju gostujuća utakmica u Sloveniji i domaća utakmica protiv Finske u Rijeci

30. lipnja 2022. u 20:15 Slovenija – HRVATSKA (Arena Stožice, Ljubljana)
3. srpnja 2022. u 20:00 HRVATSKA – Finska (Centar Zamet, Rijeka)

Izbornik Damir Mulaomerović vodio je Hrvatsku u posljednjem ciklusu u veljači kada je reprezentacija upisala i poraz i pobjedu protiv Švedske te s tom pobjedom i dalje ostala u utrci za Svjetskim prvenstvom.

„Odlučili smo se za jedan širi spisak od 26 igrača. Bilo je dosta nepoznanica oko igranja NBA igrača, a u međuvremenu smo dobili potvrdu da oni mogu trenirati od 27. lipnja pa nadalje, dakle samo tri dana prije utakmice. Stoga imamo širi spisak, a svi su igrači zaslužili biti na njemu. Iz te ćemo baze izabrati one koji će 15. lipnja doći na pripreme. Tako ćemo pozvati i nekoliko igrača više jer nećemo biti u mogućnosti koristiti NBA igrače do 27-og. Naravno da ćemo gledati i tko je kad završio s natjecanjima i da neke momke osvježimo i nadam se da će nas što više doći na početno okupljanje. Imamo određenih problema jer je, primjerice, Karlo Matković na u NBA na treninzima, no neke ćemo probleme rješavati u hodu te uskoro objaviti i kraći spisak igrača za pripreme koje kreću u Opatiji“, kazao je izbornik Mulaomerović osam dana uoči početka priprema.

ŠIRI POPIS IGRAČA – 3. ciklus kvalifikacija za SP 2023
Roko Rogić
Goran Filipović
Lovro Gnjidić
Mate Kalajžić
Borna Kapusta
Bojan Bogdanović
Mario Hezonja
Filip Krušlin
Sven Smajlagić
Mateo Drežnjak
Toni Perković
Dominik Mavra
Toni Jelenković
Ivan Ramljak
Pavle Marčinković
Toni Nakić
Roko Prkačin
Željko Šakić
Tomislav Zubčić
Matej Rudan
Dario Drežnjak
Dragan Bender
Ivica Zubac
Ante Toni Žižić
Karlo Matković
Danko Branković