Skip to content

PULOM se furaju bičiklete, a odmah do njih i ELEKTRO ROMOBILI

Urbano ekološki mobilni

Boris Markuš

Cilj je povećati mobilnost, a ujedno smanjiti količinu motornog prometa u gradu, kazao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić

„Projekt je to veće mobilnosti, koji uz tridesetak bicikala i stotinjak  romobila, doprinosi većoj povezanosti Pule. Nextbike prepoznatljiv je europski brend koji su uspješno implementirali gradovi poput Berlina i Münchena te se ovime i Pula svrstala na europsku mapu gradova Nextbikea. Doprinos je to našoj želji da što manje vozila fluktuira centrom grada, a sada se, uz korištenje javnog prijevoza, nude i alternative kroz uslugu najma bicikala i romobila. Naši građani i turisti bit će mobilniji nego do sada, a opet bliži gradu“ rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

U sklopu projekta „Bičikleta“ na području grada Pule na više lokacija moći će se izvršiti najam i vratiti javne klasične bicikle te elektro bicikle te, od ove godine, i elektro romobile. Postojeće lokacije opremljene su novom opremom, a bit će otvorene i nove s namjerom da se izvrši bolja povezanost i sustav čini kvalitetnijim i učinkovitijim.