Skip to content

Rajnard Hraščanec oživio tradiciju suvremenom izvedbom pjesme ‘Vuprem oči’

Mladi klasično obrazovani glazbenik Rajnard Hraščanec predstavlja se izvedbom hrvatske tradicionalne pjesme ‘Vuprem oči’

Rajnard je student Kraljevske akademije u Velikoj Britaniji (Royal Northern College of Music, Manchester) u klasi renomiranog baritona Quentina Hayesa. Tijekom dosadašnjeg studija sudjelovao je u nekoliko opernih produkcija, bio dio ansambla opere Francis Poulenca „Dialogues des Carmélites“ , G. C. Menotti: „The Medium“ u ulozi Tobyja, gdje je također imao priliku surađivati i s cjenjenim britanskim dirigentom Peterom Robinsonom te direktorom obuke i repertoara BYO-a, Stuartom Barkerom. U sklopu studija također se usavršavao u sklopu odsjeku digitalne produkcije i na odsjeku ‘stage managementa’ te je sudjelovao u organizaciji i produkciji brojnih koncerata (Tangerine Dream, Ron Sexsmith, RNCM Session Orchestra, RNCM Opera…).

Primatelj je prestižne stipendije britanskog ABRSM-a, ispitnog povjerenstva kraljevskih glazbenih škola sa sjedištem u Londonu.

Osim klasičnog solo pjevanja aktivno se bavi i jazzom te istražuje različite pjevačke tehnike kroz fuziju raznih komercijalnijih žanrova. Član je Moonlight Sessions benda u sklopu audio-vizualnog projekta Moonlight Sessions, a surađivao je i s mnogim glazbenicima i glazbenim sastavima: The Gentleman, Ivan Grobenski, Anna Moor, bubnjarski sastav ‘BUŠ?BUM!’, Letarg i dr.

Rajnard Hraščanec

“Vuprem Oči”

Datum izdanja: 01.06.2022.

Žanr: Operatic Ethno

Trajanje: 03:18

Izdavač: Intek Music 

See also  Održan Božićni koncert Zagrebačke filharmoni​je