Skip to content

Predsjednik Vlade Plenković u Osijeku i Slavonskom Brodu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Potom se uputio u novoizgrađenu luku Slavonski Brod kojom će prigodom biti predstavljeni planovi radova na proširenju kontejnerskog terminala u luci. Uz predsjednika Vlade bili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Boris Markuš

Dan Osječko – baranjske županije

Osječko-baranjska županija slavi svoj dan u spomen na 2. lipnja 1997. kad su se u Belom Manastiru u nazočnosti predsjednika Tuđmana, izaslanstva Vlade, Hrvatskog sabora i UNTAES-a, prvi put na okupu našli predstavnici političkog života svih dijelova Županije. Bila je to završna faza procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava svoj dan, a ovogodišnje je obilježavanje preraslo u Tjedan županije

U sklopu svečanog obilježavanja upriličen je svečani koncert kajkavskih popevki U ozračju KAJ-a čiji je pokrovitelj predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.