Skip to content

Vlastiti krov nad glavom pruža novi vjetar u leđa

Kvalitetno obrazovanje, stalan posao, krov nad glavom (ne kod mame i tate) već vlastita gajba, sukus je razmišljanja ekipe koja teži ostvarenju životnih ciljeva

Boris Markuš

I sve ide kao po špagi do trenutka dobivanja stalnog zaposlenja, a samim tim i nemogućnost da vas pogladi milost BANKE! Da, dobiti kredit bez stalnog prihoda, (ne)moguća je misija.

Država uskače poticajnom stanogradnjom, ali ako nemaš dostatnog keša, sjedi i plači. Džabe dobra volja, želja i nadanja. Otkantaju te k’o Ćiro Cvitanovića. Kažu, tržišna ekonomija na djelu – aha moš’ misliti! Stišći se i nadalje kod staraca, hrani i kmeči kako je život nepravedan. U igri Sve ili Ništa igrač teško može osvojiti jackpot.

S druge strane sela se prazne, prodaju se u bescjenje imanja i zemlja, te se hrli u GRAD! Hebiga, ima logike. Sigurnije zdravstvo, školstvo, socijalni primitci, te posao. Od lovice koja je kapnula kupuje se nekretnina, i prikačiš se na sustav, koji nudi benefite. Onima koji nisu te sreće, da nešto utope, ostaje samo nada kako će jednog dana doći do vlastitoga krova nad glavom.

Prije svega, valja iznaći kvalitetan podstanarski najam. No, nekakva utjeha može nam biti činjenica da ni u ovom polju ne zaostajemo za svijetom. Provjereno …