Skip to content

Wok by Matija

Brojni ljubitelji woka, među kojima su bila tv lica – Uršula Tolj, Robert Knjaz, glumice Barbara Vicković i Mirta Zečević, stilistica Alma Premerl Zoko te gastro blogeri Domagoj Jakopović Ribafish i Kasandra Draganić (Vilicom po Hrvatskoj) s popularnim zagrebačkim wok majstorom Matijom Nikolićem proslavili su deseti rođendan brenda Wok by Matija i otvorenje nove, pete lokacije u Zapruđu u Zagrebu!

Pripremio: Tomislav Radić – Snimke: Nikola Zoko

Kad se prije deset godina prijavio za Masterchef, Matija Nikolić nije sanjao kako će mu finale tog showa otvoriti vrata gastro svijeta i kako će nakon deset godina rada postati najpopularniji zagrebački wok majstor koji na jedinstven način sljubljuje popularni način pripreme hrane s namirnicama koje sam proizvodi ali i kupuje od lokalnih proizvođača. Poseban hit su Matijine nudle, tjestenina koja je baza većine wokova a koju Matija sa svojim timom svakodnevno sam proizvodi u svom mini pogonu. Za sada su u ponudi samo ‘klasične’ svijetle nudle iako Matija najavljuje i one tamne, koje će biti napravljene od sipe.

“Desetu godišnjicu slavimo na novoj lokaciji u Zapruđu, koja je ujedno i peta zagrebačka lokacija. Uvijek se trudim ponuditi nešto novo i drugačije, pa tako s toplim vremenom, na ovoj lokaciji ekskluzivno predstavljam i proljetne wok-ove u kojima će se naći meso zebre i klokana te puno povrća i zanimljivih kombinacija začina”– rekao je  Matija Nikolić   u Zapruđu, ispred novog street style restorana.

Kako bi brojnim gostima pokazao koje sve okuse priprema za ljeto u Zagrebu, Nikolić je sa svojim timom tijekom otvorenja ponudio sve vrste wokova nastojeći pokazati kako se za svakog i najzahtjevnijeg gosta može pronaći savršena kombinacija od vegetarijanskih, woka s različitim vrstama mesa do woka s Teriyaki umakom.

Nakon pet lokacija (Maksimir, Prečko, Tkalča, Središće, Zapruđe) pronađena je još jedna zanimljiva lokacija na istoku Zagreba, u Dubravi s kojom će se dodatno obilježiti wok ljeto u Zagrebu!

Optimized by Optimole