Skip to content

Roman koji se proživljava

Rosamund Lupton: Tri sata

Marko Hadjur

Književna hitmejkerica Rosamund Lupton u svojem novom romanu „Tri sata“ katapultira nas u tri sata uznemirujuće agonije gdje se napetost opsade na trenutke miješa s meditacijom o prijateljstvu i ljubavi.

Tri sata je točno 180 minuta. Tri sata su vječnost iščekivanja i odbrojavanje do nečeg stravičnog. Tri sata su 10.800 sekundi da otkrijete za koga ćete umrijeti i tko će vas ubiti.

Njezin prvi roman „Sestra“ popeo se na vrhove najprodavanijih knjiga Sunday Timesa i New York Timesa te postao najprodavanijim prvijencem nekog britanskog autora u 2010. godini. Preveden je na trideset jezika i prodan u više od 1,5 milijuna primjeraka. Uz odlične kritike, njezin drugi roman „Poslije svega“ odmah je dospio na vrh popisa najprodavanijih romana Sunday Timesa, baš kao i roman U tišini. Najnoviji triler „Tri sata“ jedan je od najhvaljenijih romana godine, ako ne i desetljeća.

Najbolji triler desetljeća!“ – Daily mail

RADNJA

U ruralnom Somersetu usred mećave događa se nezamislivo: škola je pod lockdownom, a naoružanim napadačima nemoguće je pristupiti. Ispričano iz perspektive ljudi s mjesta zbivanja, od ranjenog ravnatelja u knjižnici, tinejdžerke Hanne koja se prvi put zaljubila, očajnih roditelja koji čekaju vijesti, istraumatiziranog šesnaestogodišnjeg sirijskog izbjeglice koji pokušava pronaći mlađeg brata, forenzičke psihologinje koja mora identificirati napadače, do učenika koji se skrivaju u školskom kazalištu za vrijeme generalne probe Macbetha, svjedočimo kako svi proživljavaju najintenzivnije sate svoga života, gdje zlo i teror odmjeravaju snage s hrabrošću, ljubavlju i otkupljenjem.

Optimized by Optimole