Skip to content

Ciklus digitalnih grafika Mladena Žunjića

Ciklus digitalnih grafika Mladena Žunjića skladno se uklapa u njegov bogati i inovativni slikarski ciklus, zadržavajući autorove sve bitne likovne odrednice

Miroslav Pelikan

Uz opsežnu i raznoliku likovnu produkciju ulja i akrila na platnu, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić odlučio se na realizaciju ciklusa digitalnih grafika (proces u posljednje vrijeme popularan i nazočan), različitih formata sa svim ključnim elementima njegova artističkoga izraza, od snažnog i izrazitog kolorizma u energičnim kompozicijama čudesna svijeta izmaštanih oblika

Istina je, kolor je nešto nježniji, suptilniji, možda čak i suzdržaniji, sporiji i promišljeniji, nema više onog, tako simboličnog agresivnog stanja materije, koja vrije, erumpira.

Slikar je oslobodio dosta prostora bjeline, prepuštajući našem razmišljanju, što će ubrzo ispuniti taj prostor i na koji način.

Možda bi se moglo utvrditi kako je ovaj ciklus svojevrsni eksperiment jer je autor središnju poziciju prepustio bjelini, praznini, neispunjenom prostoru, otvarajući, namjerno unaprijed kombinirajući višestruke mogućnosti događanja.

Ciklus digitalnih grafika Mladena Žunjića skladno se uklapa u njegov bogati i inovativni slikarski ciklus, zadržavajući autorove sve bitne likovne odrednice.

Slikar Mladen Žunjić i dalje nastavlja svoju strastvenu potragu za bojom, za kompozicijom, za dojmom, za potezom, za slikom.