Skip to content

Marketinški vrtlog koji donosi rezultate!

Marketing Summit održat će se 11.5.2022. na imanju Marincel u Šetinama, zelenom dijelu Zagreba. Na Marketing Summitu nastupaju markentiški stručnjaci, Ana Degoricia i Ana Ćelap (Real grupa), Tomasz Stec (Simon-Kucher & Partners), Ana McMahon (L’Oréal Adria-Balkan), Ana Pia Matijaš (Senior Marketing Specialist), Mladen Kožić (Gfk), Marina Knežević (Kraš), Milica Damjanović (Labud) i Lazar Džamić (Xoogler, Content & Storytelling Trainer, University Lecturer)

Konferenciju otvaraju Ana Degoricia i Ana Ćelap iz Real grupe s temom Pregled medijskog tržišta u Hrvatskoj. Godina 2020. donijela je preokret u medijskoj potrošnji. Kakva je situacija danas? Jesu li digitalni mediji prestigli televiziju? Tko su najveći oglašivači na tržištu?

Pripremio: Tomislav Radić

Iz Varšave dolazi ekspert Tomasz Stec u području konzultantskih kompanija (Simon-Kucher & Partners). Svoje strategije predstaviti će u sklopu izlaganja Pricing: How to build a positive price image?”

Corporate social responsibility, purpose and transparency, naziv je izlaganja Ane McMahon. Fokus predavanja je na načinu kako se gradi sljedeća generacija marketinških stručnjaka u svijetu koji se stalno mijenja i kako se organizacija prilagođava da bi se pratili novi marketing kodovi. U svojoj dugogodišnjoj karijeri te ulozi koju ima u L’Oréal Adria-Balkan, Ana McMahon navodi: Jednom kada razumijete ljude, to vam može pomoći u poslovanju naročito ako na primjer, radite u marketingu i ako to znanje prenesete u ispunjavanje potreba različitih potrošača i činite ih sretnim.

Ana Pia Matijaš svoju je karijeru počela u FMCG i retail industriji u sklopu koje je imala prilike voditi i raditi projekte na svjetski poznatim brendovima poput Monster Energyja, Levisa, Mustanga, Wranglera, Scotch and Sode, a u protekle tri godine zadužena je za vođenje digitalne i PR komunikacije jedne od vodećih hrvatskih drogerija. Ana Pia Matijaš će zainteresirati publiku temom iz područja u kojemu godinama djeluje; Digitalna transformacija  u retailu – Trendovi koji su postali nužnost i inovacije na koje ne smijemo zažmiriti.

Koji je trgovac najbolji u svježem pekarskom? Koji je trgovac neočekivani pobjednik kategorije u svježem mesu? Kamo po kruh odlaze Boomeri, a kamo Milenijalci? Tko po povrće odlazi na tržnicu, tko u Eurospin, a tko u Spar?  Mladen Kožić iz GfK govorit će o  novim studijama o snazi trgovaca u svježim kategorijama. 

See also  EBRD zainteresiran za privatizaciju HPB-a i CO-a

Na Okruglom stolu na temu: Trendovi u marketingu na FMCG tržištu. nastupit će  Marina Knežević, Marketing Director (Kraš) i Milica Damjanović, Marketing Director, Meteor grupa (Labud).

Za kraj konferencije predavanje će održati Lazar Džamić, bivši je šef odjela za brend planiranje u Google kreativnom ZOO centru u Londonu gdje je oformio strateški tim i predstavio industriji prve Creative Data Scientists. Njegova misija u Googleu bila je da pretvori svjetlost u toplinu; ogromnu količinu Google podataka u iznenađujuće i duboke uvide za kreiranje sjajnih priča o brendu. Radio je na kampanjama i programima za brendove u Velikoj Britaniji kao što su Tesco, John Levis, Waitrose & Partners, Virgin Holidays, Nando’s UK & IRE itd. Predaje marketing na regionalnoj PwC Mini MBA Academy te je bivši novinar i suradnik prestižnog časopisa The Guardian.

FMCG 3 Marketing Summit 4. 5. 22..odt

Vodič kroz konferenciju može se prelistati ovdje a više informacija je na službenoj web stranici.  i na društvenim mrežama konferencije: Facebook, LinkedIn.