Skip to content

PLESNA PREDSTAVA “FUNERAL FOR MY 20’S” U IZVEDBI KORALJKE BEGOVIĆ

U subotu, 30. travnja s početkom u 20 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek najavljujemo gostovanje plesne predstave „Funeral for My 20’s“ u izvedbi poznate zagrebačke plesačice suvremenog plesa Koraljke Begović

Venina Markuš

Funeral for my 20’s naziv je plesne predstave Koraljke Begović, koju će ova poznata hrvatska mlada plesačica suvremenog plesa povodom Međunarodnog dana plesa izvesti u subotu, 30. travnja u 20 sati u Kulturnom centru Osijek. „I felt a Funeral, in my brain“ naslov je pjesme slavne američke pjesnikinje Emily Dickenson koja je poslužila kao inspiracija uglednoj kanadskoj koreografkinji s njemačkom adresom Sabini Perry da postavi ovaj plesni komad na svjetske plesne pozornice. Predstava Funeral for My 20’s izvorno je osmišljena s plesačicom Susanne Grau, a prvi put zaživjela je na sceni 2013. na festivalu Katalyst u Kölnu (Njemačka).

Taj komad ponovno je postavljen 2016. s plesačicom Molly Johnson u Kanadi i 2019. s Koraljkom Begović u Hrvatskoj.

Uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, osječka publika imat će ju prilike vidjeti i doživjeti u subotu, 30.4. s početkom u 20 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek. „Kažu da jednom kada održiš sprovod, možeš krenuti dalje. U svojoj 29. godini zabilježila sam mnoge događaje koje sam proživjela, a koji su mi se učinili da simboliziraju moje dvadesete. Svaka pjesma je priča, svaka scena predstavlja neki događaj, a sve što se događa na pozornici već se dogodilo. Publici se prikazuje samo djelić uspomena koje predstavljaju ovo razdoblje za sve nas. Jedna godina u životu, posljednja godina jedne ere, ponovno proživljena i prikazana na sceni. Riječ je o proučavanju naše mladosti, boli, pogrešaka i, kako vrijeme odmiče, sve boljih odabira. O iskapanju prošlosti da bismo je jednom zauvijek pokopali.“ napisala je Sabine Perry o svojoj predstavi. Jedan ispričan život (ili barem njegov važan dio) kroz ples, na glazbu Smithsa, Velvet Undergrounda, Crystal Castlesa, vrhunska koreografija i tekst Sabine Perry, i tehnički nadmoćna izvedba Koraljke Begović, neće vas ostaviti ravnodušnim.

Koraljka Begović Funeral for my 20s  (1)