Skip to content

Tradicionalni Uskrsni ponedjeljak u osječkom Zoološkom vrtu

Povodom Uskrsa brojna događanja u Zoo vrtu Osijek

Venina Markuš

ZOO-vrt grada Osijeka je kao samostalna ustanova djelovao do 1966. godine, kada je ušao u sastav Komunalnog poduzeća Osijek, današnjeg Unikoma

Voditeljica komunikacija Unikoma Tatjana Elez nije skrivala oduševljenje, ponos, zanos, a napose zahvalnost spram zavidne kolone, malih i velikih, koji su pohrlili na Uskrsni ponedjeljak u posjetu ZOO Osijek. Bogme, dobrano se zgužvalo. Uz to, vožnja kompom od Solarskog trga do Tvrđavice i ovoga puta bila je besplatna za sve koji su željeli nazočiti  tradicionalnoj manifestaciji “Uskrsni ponedjeljak u ZOO vrtu Osijek”. Uskrsni zeko dočekao je i proveo djecu na poučan način kroz Zoološki vrt, a sve najmlađe posjetitelje razveselio i slatkim iznenađenjima. 

Timaritelji su pak pred posjetiteljima davati šarene pisanice životinjama koje inače konzumiraju kuhana jaja ( čimpanzama, makakima, nosatim i američkim rakunima, medvjedima, merkatima i vidrama) i svima zaželjeti sretan Uskrs!

Uskrsni je ponedjeljak obično početak sezone u osječkom zoološkom vrtu, iako je otvoren za posjetitelje cijele kalendarske godine. Uvijek je toga dana na Lijevoj obali najveća gužva, što je razumljivo jer je neradni dan, a građani željni prirode, posjeta zoološkom vrtu, kao i vožnje kompom. No ove godine, broj posjetitelja premašio je sva očekivanja! Rijeke ljudi slijevale su se automobilima, te ipak najviše kompom, prema ZOO landu gdje je postavljeno veliko Uskrsno gnijezdo u organizaciji Turističke zajednice Grada Osijeka i tvrtke Media Ortak.

U odlično zamišljeno prigodno igralište uvjerio se, među ostalima i dogradonačelnik, Dragan Vulin sa suradnicima, te direktor Unikoma, Igor Pandžić. 

Vidno zadovoljni su bili i obilaskom prepunog ZOO vrta, gdje je u dva termina održan zabavno-edukativni program. Uskrsni je Zeko, u šetnji kroz vrt, mališanima dijelio čokoladna jaja i slatkiše, a timaritelji davali pisanice, kuhane u cikli i luku, čimpanzama, makakijima, nosatim i američkim rakunima, merkatima, vidrama i medvjedima.

Posjetite ZOO vrt pješice, biciklom, automobilom ili ipak, u proljeće, najljepšim riječnim prijevoznim sredstvom – kompom! Prijevoz kompom i ove godine je besplatan za sve!

Unikom Osijek
Unikom Osijek