Skip to content

“Veliko je sad veselje” – počinje uskrsni program Ansambla LADO

Ansambl LADO kreće sa svojim uskrsnim programom i to na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja 2022. Prvi koncert održat će se u Crkvi svetog Blaža u Zagrebu s početkom u 20 sati

Priredila: Gordana Igrec

-Tom će prilikom Ansambl LADO premijerno pred publikom izvesti svoj album „Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke“, koji je dobitnik ovogodišnjeg Porina u kategoriji najboljeg albuma folklorne glazbe. Album je izdan tijekom pandemijske 2021. godine, a osim što je proglašen najboljim albumom folklorne glazbe, album je ujedno i prvi nosač zvuka uskrsne tematike u tradiciji Ansambla dugoj 73 godine. Za sve koji ne uspiju prisustvovati koncertu, snimka uskrsnog koncerta Ansambla LADO – „Veliko je sad veselje“ bit će emitirana na sam Uskrs, 17. travnja 2022. na drugom programu HTV-a u 19 sati.- kazao je Vjekoslav Šago, PR-a za ansambl LADO.

Koncert na Uskrsni ponedjeljak u svetom Blažu uvod je u niz koncerata uskrsnog programa Ansambla. Vrhunac programa bit će koncerti u Rimu, 22. i 23. travnja te 27. travnja u Zagrebu u Crkvi svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Slavonska turneja Ansambla obuhvatit će Novsku, 28. travnja te Slavonski Brod 29. travnja.

LADO ovim programom nastavlja ispunjavati svoju zadaću prikupljanja, obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera hrvatske glazbene baštine.

See also  Koncert Klape NOSTALGIJA i TS SINOVI RAVNICE u Bajsiću