Skip to content

Veliki petak traje cijeli život

Uvijek ima neka osoba koje će prije ili kasnije pogaziti tvoje povjerenje i izdati te. Okrenuti ti leđa. I još sve to s onim poljupcem u obraz

Mario Žuvela

Uvijek ima osoba kojima ćeš dati sve, a one će radi svojih interesa sve od tebe oduzeti i ostaviti te. Kao da te nikada nisu poznavale, kao da nikada nisu imale nikakvog odnosa s tobom.

Veliki petak traje cijeli život. Uvijek će se naći osobe koje će spavati kada tebi najviše treba. I ostat ćeš sam kada si potreban nečijeg društva, nečije lijepe riječi, zagrljaja ili utjehe. Uvijek će se naći osoba koje će te nevinog osuditi bilo da ne znaju što je prava istina, bilo zbog toga što im smetaš. Ili zbog toga što se jednostavno boje za sebe. Uvijek će biti osoba koje će kovati zavjeru protiv tebe, klevetati te, podcjenjivati, ponižavati. A praviti se da su savršene i nepogrešive.

Veliki petak traje cijeli život. Uvijek će biti ljudi koji će mijenjati mišljenje o tebi. Okretati se onako kako vjetar puše, prilagođavati se mišljenjima većine i ne brinuti o tome što je istina. Uvijek će biti onih koji će te udarati svojim riječima. Rugati se sa tvojim snovima, ismijavati tvoje ideale, a pred drugima se pokazivati kao uzorni primjeri. Uvijek će biti teškoća na tvom putu na kojem ćeš padati, ali i imati snage ustati i krenuti dalje.

Veliki petak traje cijeli život. Uvijek će se naći makar jedna osoba koja će obrisati tvoje suze. Osoba koja će se sažaliti nad tvojom patnjom, osoba koja će ti pomoći u nošenju tvoga životnoga križa. Uvijek će se naći netko tko će ti pružiti dostojanstvo makar došao do kraja svoga životnoga puta. A onda će i proći taj Veliki petak i doći će ono u što si uvijek vjerovao, čemu si se uvijek nadao, zora Uskrsa.