Skip to content

KOMPOST ZA PROLJETNO OŽIVLJAVANJE VRTA

Kompostiranje je zapravo proces reciklaže organskog, odnosno „bio otpada“ kojim se dobiva ekološki najprihvatljivije organsko gnojivo – kompost

Venina Markuš

Direktor UNIKOM -a Igor Pandžić, mag. oec. uz ekološko orijentirani menadžment, ekipno grabe velikim koracima ka pozicioniranju tvrtke, prema stvarnom ekološko-orijentiranom načinu razmišljanja. Unikom d.o.o. za komunalno gospodarstvo u pretežitom vlasništvu Grada Osijeka ima osnovnu zadaću brinuti se o čistoći, urednosti i ljepoti gradskih ulica, parkova i drugih javnih i zelenih površina. Unikom tu svoju prioritetnu zadaću obavlja pružanjem kvalitetne usluge građanima Grada Osijeka ponaosob, kao i Gradu kao uređenoj urbanoj cjelini.

Kompost I klase – UNIKOM

Unikom je na kompostani proizveo prvoklasni kompost u suradnji s Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek i Centrom primijenjenih bioznanosti Lanac zdrave hrane d.o.o. za istraživanje i razvoj na realizaciji projekta Inovativna proizvodnja organskih gnojiva i supstrata za uzgoj presadnica.

Unikomov kompost je prve klase, proizveden od prirodnih tvari bez umjetnih dodataka, kojemu je rok trajanja neograničen.

Namijenjen je za travnjake, parkove, okućnice, cvijeće i cvjetne lukovice, plodovito povrće, kupušnjače, žitarice i drvenaste biljke.

Može se nabaviti na kompostani (Biljska cesta), blagajni Unikoma (Ružina 11a Osijek) I prodavaonici poljoprivrednih proizvoda VRBOVNIK d.o.o. (Ulica bana Josipa Jelačića 60, Višnjevac).

Na kompostani nude kompost uvrećeni po 15 kg po cijeni od samo 10 kuna, a u rinfuzi za samo 20 lipa po kilogramu. Plaćanje isključivo u gotovini.
Na blagajni Unikoma (Ružina 11a) može se nabaviti samo uvrećeni kompost, a plaćanje u gotovini i karticama.

Povoljna cijena za vrhunski proizvod, to može samo Unikom!

Dugoročna poslovna orijentacija je uspostava poslovne organizacije sa ciljem kako biti što bolji, a koja će istovremeno omogućavati pružanje kvalitetnih komunalnih usluga.

Kompost NE SMRDI!