Skip to content

ERIC gostovao u predivnom ambijentu Moonlight Sessionsa

Svestrani 21-godišnji vokalist, multiinstrumentalist, producent i kantautor ERIC najnoviji je gost glazbenog projekta Moonlight Sessions u sklopu kojeg uz pratnju benda predstavlja pjesme „In My Veins“ i „There Too“ u potpuno novom, za ovo priliku posebno kreiranom aranžmanu.

“Snimanje Moonlight Sessiona jedno je od ljepših iskustava u mojoj karijeri. Kroz suradnju s talentiranim i odličnim koprivničkim glazbenicima, moje autorske pjesme „In My Veins“ i „There Too“ dobile su novo ruho – aranžmane koji odlično odgovaraju ambijentu Moonlight Sessiona. Zanimljivo je bilo i iskustvo snimanja na otvorenom na nula stupnjeva, zbog čega je sve išlo dosta brzo. I u ovim vremenski nepovoljnim uvjetima, uspjeli smo sve odsvirati i snimiti pa ovim putem zahvaljujem cijeloj ekipi što su se smrzavali zbog mene.”, kaže ERIC.

Ericu kao vokalistu i gitaristu pod vedrim nebom hladne proljetne noći prilikom Moonlight Sessions izvedbe pridružili su se Marin Hraščanec (klavijature), Ivan Grobenski (bas gitara), Luka Osrečak (gitara), Goran Vidović (bubnjevi) te Helena HraščanecLaura Mjeda i Romana Pavliša kao prateći vokali. Produkciju ovog sjajnog glazbenog projekta potpisuju Intek Music & Beyond Pines Films čiji tim čine Marin Hraščanec (audio inženjer) i Dinko Šimac (video snimatelj). Moonlight Sessions je audiovizualni projekt koji predstavlja glazbenike i glazbene sastave putem izvedbi snimljenih uživo na lokaciji blizu Koprivnice. Svaki novi video donosi zanimljivu novu glazbenu suradnju ili novi aranžman već prije objavljenih pjesama, a posebnosti koje karakteriziraju ovaj glazbeni serijal su koncertne izvedbe snimljene na mjesečini izvan gradskih središta što urbanoj kulturi dodaje novu vrijednost, a sve skupa snima se u jednom kadru s putujućom kamerom koja polako otkriva kako detalje tako i pogled na grad.

Obje pjesme predstavljene u Moonlight Sessionu, „In My Veins“ i „There Too“, u originalnim studijskim verzijama objavljene su prošle godine na hvaljenom debitantskom albumu „I Am Eric“.

Prozvan „hrvatskim Edom Sheeranom“ ili pak „glazbenim Rimcem“, ali i „mladim Eltonom Johnom“, ERIC se uz aktualni singl „I Found You“ može pohvaliti s nekoliko autorskih pjesama koje su se redom našle na HRtop40 ljestvici. Autorsku pjesmu „I Found You“ nastalu u koprodukciji s Filipom Vidovićem i Gordanom Dragićem, a koja se trenutačno nalazi na jedanaestom mjestu najemitiranijih u domaćem eteru ERIC je predstavio na ovogodišnjoj Dori s ostvarenim visokom petim mjestom. Veliko priznanje ove godine stiglo je i u obliku nominacije za nagradu Porin za Novog izvođača godine, a također je bio nominiran u dvije kategorije za Nezavisnu novinarsku nagradu Rock & Off te mu je, nešto ranije dodijeljena glazbena nagrada „Moj prvi Music pub“.

Iako će često sam sebe opisati kao dečka iz susjedstva, ERIC nipošto nije običan 21-godišnjak. Pjevač, multiinstrumentalist, tekstopisac i producent – ovaj talentirani hrvatski glazbenik već je djetinjstvu krenuo na svoj umjetnički put, afirmiravši se kao dječji gitaristički virtuoz koji je, svirajući klasičnu gitaru,  pobjeđivao na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima. Odrastajući u svijetu klasične glazbe, otkrivajući pri tome i „klasike“ novijeg doba poput The Beatlesa, kreativna znatiželja dodatno ga je inspirirala da samostalno usavrši sviranje električne i bas gitare te klavira, ali i da se razvija kao samouki glazbeni producent. U manje od dvije godine tako je počeo ne samo pisati i stvarati vlastitu glazbu nego  je i producirati – prvo iz svoje sobe, a sada i vlastitog malog glazbenog studija. Rezultat je kolekcija pjesama, uključujući uspješne singlove „Not Gonna Let Go“, „Reci mi“ i „No Good“, koje su se našle na debitantskom albumu „I Am Eric“. Objavljen u srpnju 2021. godine album je, uz mnoge pohvale publike, struke i glazbene kritike, debitirao na #1 službene liste najprodavanijih u Hrvatskoj, a primijećen je i s druge strane Atlantika gdje ga je, kao dio Universal Music Grupe, na tržište plasirala američka diskografska kuća Republic Records.