Skip to content

In Memoriam: Josip Tkalčec – Joža Bećar (1952.-2022.)

Josip Tkalčec (Joža Bećar), hrvatski slikar i glazbenik, a prije svega čovjek i prijatelj preminuo je jutros, 12. ožujka, u 71. godini života nakon vrlo kratke bolesti i neuspjele bolničke intervencije u Županijskoj bolnici Čakovec

Josip Tkalčec – Joža Bećar (1. siječnja 1952. – 12. ožujka 2022.), bio je majstor slikarstva zavičajnih i tradicijskih motiva i portreta, ali i priznati glazbenik. Rođen je 1952. godineu Črncu Biškupečkom kraj Varaždina gdje je sve do danas živio. Slikarstvom se bavio 40-ak godina, a intenzivno posljednih 20 godina. Član je i jedan od osnivača Likovne udruge Kula Kneginec. Izlagao je na više skupnih i deset samostalnih izložbi. Tehnike kojima se služio u svom umjetničkom stvaralaštvu su ulje i akril na platnu i mediapanu. Bavio se i kiparstvom, oslikavanjem zidova i restauracijom starih slika u crkvama i dvorcima. Osim likovne angažiranosti dao je značajan doprinos i hrvatskoj glazbenoj sceni.

Posljednji ispraćaj pokojnog Josipa Tkalčeca biti će u srijedu, 16. 3. 2022., u 12.45 sati na groblju Biškupec kod Varaždina!

Dragom našem Joži pokoj vječni daruj Gospodine i svjetlost vječna svjetlila mu, počivao u miru Božjem!

Pogledajte fotografije Josipa Tkalčeca s prijateljima:

Pogledajte likovne radove Josipa Tkalčeca:

Pogledajte posljednji video govor Josipa Tkalčeca!