Skip to content

Novi skandinavski majstor krimića

Hans Rosenfeldt: Ljeto vukova

Marko Hadjur

Dobrodošli u Haparandu, grad u kojem svi mogu biti osumnjičeni! „Ljeto vukova“ Hansa Rosenfeldta vrhunski je triler u kojemu se niz nasilnih događaja maestralno izmjenjuje s intimnom dramom detektivke čiji život, nakon ovog neumoljivog polarnog ljeta, više nikada neće biti isti

Hans Rosenfeldt švedski je scenarist i romanopisac. Tvorac je popularnih i nagrađivanih TV serija The Bridge i Marcella, a surađivao je i na seriji Wallander rađenoj prema romanima Henninga Mankella. S Michaelom Hjorthom  napisao je seriju romana o psihološkom profileru Sebastianu Bergmanu, prodanu u 5 milijuna primjeraka u 30 zemalja diljem svijeta.

„Ljeto vukova“ prvi mu je samostalni roman, a prava za prijevod romana prodana su u više od 24 zemlje diljem svijeta. Za sada se serija priprema na švedskoj nacionalnoj televiziji.

Novi roman skandinavskog majstora krimića sa švedskog je prevela Magdalena Vračarić.

RADNJA:

U tijelu vučice pronađeni su ljudski ostaci i iskusna policajka Hannah Wester zna da to neće biti obično polarno ljeto u zabačenom gradiću na sjeveru Švedske. Leš pronađen u šumi povezan s je s obračunom ruskih i finskih narko bandi, ali tko je ubojica, i gdje su nestali droga i novac? Za krvavim tragom iz vučje utrobe u Haparandu dolaze ubojiti lovci, vrijeme otkucava, a potraga za zločincem Hannu će dovesti do bolne tajne iz vlastite prošlosti: one koju je čitava života pokušavala zaboraviti.

See also  A kad nešto uistinu želiš, onda se i sav Svijet uroti da to i ostvariš