Skip to content

Promjena datuma održavanja Porina – 24.3. u Osijeku

Porin dan ranije od planiranog, 24. ožujka u Osijeku!

Venina Markuš

Vijest kako će Osječko – baranjska županija i grad Osijek biti domaćini dodjele najvažnije glazbene nagrade Porin dočekana je s veseljem u glazbenim krugovima, ali i kod slavonske publike. Dodjela će se zbog tehničkih razloga ipak održati, umjesto planiranog 25. ožujka, dan ranije odnosno u četvrtak, 24. ožujka. To je 29. po redu dodjela koju ćemo pratiti uživo na HTV1 iz osječke dvorane Gradski vrt.

Pripreme za Porin u Osijeku nakon dugih šesnaest godina u punoj su snazi. Dvije godine pandemije onemogućile su ono na što smo navikli kad je Porin u pitanju, tako da će ove godine biti sve baš onako kako dodjela najvažnije glazbene nagrade i zaslužuje – vrhunska produkcija, najbolji izvođači, glazbenici, autori i producenti na jednom mjestu s publikom. U pripremi je i Tjedan Porina – od subote do same dodjele koja će se održati u četvrtak, publika će moći uživati u raznim predstavljanjima knjiga, koncertima i programima.

Gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić izrazio je još jednom dobrodošlicu: “Ovo će biti prvi Porin u Dvorani Gradski vrt i to je od iznimne važnosti za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, jer doprinosi brendiranju i pozicioniranju Osijeka kao turističke, ali i glazbene destinacije.”

Utemeljitelji glazbene nagrade Porin su HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HRT – Hrvatska radiotelevizija i HGU – Hrvatska glazbena unija.

Porin za životno djelo – Vera Svoboda i Jura Stublić
Upravni odbor Porina, nakon posthumno dodijeljenog Porina za životno djelo prerano preminulom Akiju Rahimovskom, ovu prestižnu nagradu koja je sinonim cjeloživotnog rada i uspjeha, dodjeljuje i Veri Svobodi i Juri Stubliću.