Skip to content

VALENTINOVO U “ZAJCU”: DVIJE USPJEŠNICE KOJE SLAVE LJUBAV

U povodu Valentinova u HNK Ivana pl. Zajca, u istinskom ozračju praznika ljubavi, na programu su dvije predstave koje slave ljubav, a pripremljena je i posebna pogodnost pri kupnji ulaznica

Milena Jerneić

Uoči Valentinova, u subotu 12. veljače 2022. u 19.00 sati, na programu je izvedba operne uspješnice u koju se publika već na premijeri fatalno zaljubila, dirljive operne verzije najpoznatije ljubavne priče svih vremena kojoj se uvijek s poštovanjem vraćamo, „Romea i Julije“ Charlesa Gounoda pod dirigentskim vodstvom maestra Marka Hribernika i u režiji Marina Hribernika.

U naslovnim će ulogama nastupiti omiljeni operni romantični par, Anamarija Knego kao Julija i Aljaž Farasin kao Romeo.

Za tenora Aljaža Farasina ovo će ujedno biti i oproštajni nastup kao člana riječkog opernog ansambla jer se nakon pet godina omiljeni pjevač vraća u svoj rodni kraj, u ansambl Opere Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani, a ostaje počasnim članom riječkog opernog ansambla.

Bit će to dvostruko posebna večer jer će publika zajednički proslaviti snagu veličanstvene ljubavi i pozdraviti pjevača koji joj je priuštio puno nezaboravnih trenutaka na riječkoj opernoj sceni.

Leonora Surian Popov i Aleksandra Stojaković Olenjuk
Leonora Surian Popov i Aleksandra Stojaković Olenjuk

Na samo Valentinovo, u ponedjeljak 14. veljače u 19.30 sati na programu „Zajca“ je još jedna priča o ljubavi, ali ovaj put o bezuvjetnoj majčinskoj i snažnoj prijateljskoj ljubavi. Dramska hit predstava „Čelične magnolije“ Roberta Harlinga u režiji Renate Carole Gatice provest će gledateljice i gledatelje kroz beskrajno iskrene i duhovite dijaloge iza kojih stoji potresna istinita priča koja svjedoči zašto se za majčinsku ljubav kaže da pomiče planine i da je bezuvjetna i najkonstantnija od svih osjećaja inherentnih čovjeku. Glumačku postavu čini šest sjajnih glumica: Leonora Surian Popov, Judita Franković Brdar, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Olivera Baljak, Ivna Bruck i Biljana Torić. Šest posve različitih žena, različitih generacija i karaktera, kroz humor i uz snažnu prijateljsku ljubav kao najjaču potporu, progovaraju o životnim problemima.

Ovom prigodom publici se nudi i posebna pogodnost – kupnjom ulaznica za jedan naslov, ulaznice za drugi dobiva s popustom od 50%! 

See also  Demode usred ljubavne dileme u novom singlu "Znaš li?"

Povedite voljenu osobu i dvostruko proslavite ljubav u Kazalištu!