Skip to content

Hrvatska sopranistica Jelena Štefanić predstavljena u prestižnom časopisu L’Officiel Arabia

Projekt Put oko svijeta u devet pjesama i u Dubaiju

Prestižni svjetski časopis L’Officiel Arabia, koji već više od petnaest godina izlazi u Dubaiju, objavio je veliku reportažu o hrvatskoj sopranistici Jeleni Štefanić, koja uspješno gradi međunarodnu opernu karijeru

Hrvatska sopranistica Jelena Štefanić ove zimske dane provodi u svom rodnom gradu Varaždinskim Toplicama, gdje planira ovogodišnje nastupe i priprema svoj novi projekt “Around the world in nine songs” (Put oko svijeta u devet pjesama). 

Ovaj atraktivni projekt Jelene Štefanić zainteresirao je i ugledni L’Officiel Arabia, magazin koji je prvi puta tiskan u Parizu, davne 1921. godine. Ovaj časopis za žene i muškarce već je stotinu godina posvećen je visokoj kulturi i glamuroznom životnom stilu, a uz visoku modu i prestižna modna događanja, redovito prati i kulturna događanja širom svijeta, pa je nedavno objavio i razgovor s Jelenom Štefanić. 

Na četiri stranice u rubrici “Umjetnost i kultura” ova naša međunarodna operna zvijezda u usponu, predstavila je svoj novi projekt, a čitateljima tiskanog i internetskog izdanja L’Officiel Arabia otkrila je kako je zavoljela pjevanje i operu te kako se snalazi na pozornicama širom svijeta.  

Sopranistica iz Varaždinskih Toplica brojne je uloge otpjevala diljem Hrvatske, no sjajno se snašla i u mnogim ulogama koje je pjevala u inozemstvu.

Kako je istaknula u razgovoru za L’Officiel, pred njom je u karijeri još mnogo opernih uloga, ali i pozornica na kojima bi voljela nastupiti, među kojima je i Opera u Dubaiju.  

Iako je već bila blizu toga cilja, ipak je zbog pandemije koronavirusa morala odustati od nastupa u Dubaiju. Kako pandemija još traje, teško je planirati   nastupe pred publikom u opernim dvoranama, no novu je publiku u posljednje dvije godine Jelena Štefanić pronašla na online platformama. 

Ohrabrena izvrsnim rezultatima svog prvog online projekta “Hrvatski dragulji”, toplička sopranistica pripremila je još jedan koji će javnosti biti predstavljen u svibnju. Riječ je o projektu “Around the world in nine songs” (Put oko svijeta u devet pjesama) kojim kroz pjesme koje potpisuju kineski, ruski, poljski, njemački, albanski, američki, švedski i hrvatski skladatelji, donosi priču o svom životnom putu i karijeri operne pjevačice. Upravo je taj projekt ponukao novinarku Tanju Bjelanski da napravi razgovor za L’Officiel s hrvatskom sopranisticom, koja je taj projekt za svjetsko tržište pripremila u suradnji s maestrom Simonom Dešpaljom.

See also  Dunja Knebl & Kololira - Svirka u MMC Koprivi FOTO