Skip to content

VinMarKon konferencija o marketingu i vinskom turizmu

VinMarKon 2022 održat će se 3. ožujka u zagrebačkom hotelu International, a očekuje se da će okupiti više od 80 sudionika – vinara, vinskih profesionalaca i sommeliera. Ovogodišnji novitet je sudjelovanje delegacija vinara iz susjednih zemalja

Pripremio: Tomislav Radić – Snimke: Julio Frangen

“Izazovnu 2022. godinu koja je pred nama odlučili smo posvetiti vinskom turizmu. Vinarstvo i turizam snažno su i neodvojivo povezani u svakoj vinskoj zemlji, a naročito u Hrvatskoj u čijem gospodarstvu turizam čini više od 20% BDP-a.” – rekla je Irena Lučić, organizatorica konferencije.

Konferencija će početi  panel raspravom nakon koje će biti više  predavanja o vinskom turizmu.

Predavači će biti vinski stručnjaci s bogatim iskustvom.Na popisu imena koja će svoja znanja  prenijeti sudionicima nalaze se dr.sc. Žarko Stilin, voditelj udruge Vina Kvarnera, Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije, autor poznatog hrvatskog vinskog bloga “Vinopija”,  Nenad Trifunović, vlasnik hotela i vinarije Boškinc, Boris Šuljić  i  drugi predavači.

Važnost konferencije prepoznale su i neke  turističke zajednice, koje su vinarima koji dolaze na  konferenciju izašle u susret sufinanciranjem troška sudioničke kotizacije.

Organizatori konferencije su diWine j.d.o.o. – tvrtka specijalizirana za organizaciju vinskih događanja, te udruga Vinoljupci. Prijave za sudjelovanje moguće su do 25. veljače 2022. putem linka https://forms.gle/kX9Rbu47fAP5q2ik8. Sve informacije o konferenciji, sufinanciranju i programu potražite na https://www.diwine.com.hr ili na FB stranici https://www.facebook.com/DiWineProjectCroatia.

Može se pogledati i snimka panel-diskusije VinMarKon-a 2020 na temu „Strategija vinskog marketinga u Hrvatskoj“

See also  ACROBAT PORTFOLIO TASTING