Skip to content

Tri hit knjige za ljubitelje fantastike i napetih štiva

Nakladničke kuće Znanje i Vorto Palabra donose vrhunske naslove za sve one koji su duge zimske noći odlučili ispratiti u društvu dobre knjige!

Marina Đarmati

Prva je Zagonetka ruže, nezaboravna ratna priča o špijunaži, hrabrosti i prijateljstvu potekla iz pera Kate Quinn, autorice Lovkinje i Aliceine mreže. Ova napeta priča iz Drugog svjetskog rata govori o tri hrabre djevojke koje neumorno rade na dešifriranju neprijateljskih tajni i špijunu kojeg moraju razotkriti nakon završetka rata. Zagonetka ruže odličan je odabir za obožavatelje prvoklasne povijesne fikcije!

Za ljubitelje lika i djela Michaela Robothama, tu je naslov Dobra djevojka, loša djevojka, složen i uvjerljiv triler koji priču gradi oko djevojke s tajanstvenom prošlošću i forenzičkog psihologa koji ju uzima pod svoju zaštitu. Ovo štivo idealno je za čitateljsku publiku željnu vrhunskog zapleta s neobičnim, kompliciranim i privlačnim protagonistima uz koje sati prolaze u treptaju oka.

Ponoćna knjižnica

Matt Haig, autor uspješnica Kako zaustaviti vrijeme i Zapisi o nervoznom planetu, donosi Ponoćnu knjižnicu, priču o tridesetpetogodišnjoj Nori, pametnoj i talentiranoj, ali depresivnoj i neostvarenoj djevojci koja si spletom nesretnih okolnosti odluči oduzeti život. Noru ta odluka odvodi u Ponoćnu knjižnicu, mjesto između života i smrti, gdje se odaziva izazovu da proživi neke druge verzije sebe, pronađe svoju savršenu životnu priču i zatim život nastavi u njoj. Ponoćna knjižnica neponovljiv je spoj priče i kontemplacije, manifest života koji je oduševio milijune čitatelja i suvereno zasjeo na vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga diljem svijeta.

Novi romani su dostupni u svim bolje opremljenim knjižarama diljem Hrvatske, kao i na webshopu znanje.hr.

Optimized by Optimole