Skip to content

Noć muzeja u Popovači / foto!

Manifestacija Noć muzeja  u organizaciji PULS-a “Moslavački štrk” prvi put je održana u najmlađem gradu Hrvatske, Popovači

Marija Pukec Žigić

Namjera organizatora bila je građanima grada Popovače pružiti kulturnu raznolikost i konstantu kulturnog dijaloga, te je 28.siječnja 2022. organiziran bogat i raznovrstan kulturni program od 18 – 00 sati u Domu kulture. Uz zamjenika gradonačelnika Lovru Miklaužića koji je svečano otvorio manifestaciju svojim dolaskom Noć muzeja podržali su i predsjednik GV Grada Popovače Saša Jagarčec, voditeljica gradske TZ Ksenija Tomac Špoljarić i vijećnici GV.

U želji da sve dobne skupine posjetitelja zadovolje vlastite interese PULS „Moslavački štrk“ osmislio je zanimljive sadržaje tijekom trajanja  Noći muzeja. Cjelovečernje druženje započelo je dječjom radionicom, naziva „U susret Valentinovu“ pod vodstvom članova likovne udruge. Popovački mališani izrađivati su 3D čestitke za one koje vole, a pridružili su im se i kreativno zainteresirani posjetitelji. Dječji program nastavljen je u okružju izložbe lutaka Jadranke Del Ponte i društvu Suzane Pomper u liku Snježne kraljice koja im je pročitala priču za laku noć “Kako je pao snijeg”.

Posjetiteljima Noći muzeja slikari „Moslavačkog štrka“ poklonili su izložbu „Odbrojavanje do sutra“ i svoja likovna djela oslikana pozitivnim emocijama u vjeri boljeg sutra i sretnijih vremena jer svijet treba sretne ljude. Slikarsku pjesmu bez riječi darovala je: Danijela Makoš Repaja, Branka Vrbanić, Zlata Benčec, Hajrudin Osmanagić, Jadranka Del Ponte, Marija Milošević, Dobra Vein, Josipa Benac, Dajana Budovac, Jelena Srednoselec, Marijana Marušić, Valerija Jelčić Zrinka Škarec i Marija Pukec Žigić.

Članovi likovne udruge prezentirali su tehniku ručnog oslikavanja kišobrana koju je pratila i izložba unikatnih kišobrana „Volim kišom prošetati“.  Publika je cijelo vrijeme mogla razgledati izložbu zbirke najstarijih narodnih nošnji KUD-ova grada Popovače jer one su blago vrijedno divljenja i ponos su svakog kraja. Atraktivan program su upotpunili i glazbeni nastupi, gitaristički koncert “Nocturno” u izvedbi mladog glazbenika Gorana Žigića i program Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Popovača. Usprkos pandemiji manifestacija Noć muzeja u Popovači okupila je poklonike kulturnih zbivanja, bilo je i gostiju iz Slovenije, mladih i djece u pratnji roditelja što potvrđuje da je umjetnost vjerna pratiteljica čovjekovog života.

See also  Rovinj - Marina Orlić u Galeriji Zavičajnog muzeja

Kulturno druženje završilo je zahvalom članova Moslavačkog štrka, Hrvatskom muzejskom društvu na ukazanom povjerenju, svim sudionicima Noći muzeja koji su ga oplemenili svojim sudjelovanjem, sugrađanima koji su svojim dolaskom im pružili podršku, kao i svima koji prate njihov višegodišnji rad.