Skip to content

Velimir Trnski na izložbi ART CAPITAL u Parizu

Velimir Trnski iz Pariza

Imam čast i veselje objaviti da su moja tri umjetnička djela primljena na žiriju za prestižnu i najpoznatiju internacionalnu izložbu ART CAPITAL u Parizu 2022. Ista se sastoji od 4 salona i moja 3 djela su primljena u 3 različita Salona: Salon Des Artistes Francais, Salon Des Artistes Independants i na Salon Du Dessin & Peinture A LEau

Zbog situacije sa Covidom je ove godine smanjen broj izlagača sa 5000 na 2000 i to je još jedan razlog koji potvrđuje kvalitetu izabranih izlagača. Izložba se održava u Grand Palais Ephemere, Paris od 16. do 20. veljače, 2022 godine.Imam čast i veselje objaviti da su moja tri umjetnička djela primljena na žiriju za prestižnu i najpoznatiju internacionalnu izložbu ART CAPITAL u Parizu 2022. Ista se sastoji od 4 salona i moja 3 djela su primljena u 3 različita Salona: Salon Des Artistes Francais (Happy OLive), Salon Des Artistes Independants (Ponosna Maslina) i na Salon Du Dessin & Peinture A LEau.

Pričao sam ovim našim domačim majstorima, što režu drva po kućama, da je toga bilo i u Parizu nekad. I onda su oni poželjeli, da režu ljudima u Parizu drva za ogrijev i romantiku u kaminima. Nisam ni znao da će doći do ovakvog bezobraznog poskupljenja plina, pa su sad drva interesantna. I ja sam onda moje majstore virtualno postavio u Pariz tako da sam nacrtao na njihovom stroju ulaz u pariški metro….i uzput likovno razmahao crtež.
Ovaj crtež bit će izložen na velikoj izložbi ART CAPITAL 2022, za dva tjedna u okviru Salona crteža i akvarela.