Skip to content

Bečka zračna luka dobila moderne kabine za spavanje

nova usluga u bečkoj zračnoj luci nudi više udobnosti za putnike koji duže vrijeme čekaju let. Na terminalu tri sada im na raspolaganju stoji 16 pametnih kabina talijanskog startupa Zzzleepandgo za najam

Matea Čuljak

Kabine su površine tri kvadratna metra i sadrže ono neophodno za ugodan boravak – ležaj, besplatan bežični internet, utičnicu za struju i USB priključak. Mogu poslužiti i kao mjesto rada jer imaju stol na rasklapanje i dovoljno površina za odlaganje stvari. Osim toga, opremljene su suvremenim multimedijskim sustavom putem kojega se mogu gledati filmovi ili slušati glazba, a također se mogu prilagoditi ventilacijski sustav, svjetla i zastori u kabini.

Kabine se mogu unajmiti unaprijed putem interneta ili na licu mjesta po satu i danu. Kako bi se ostvario pristup željenoj kabini, potrebna je registracija na virtualnoj recepciji gdje se na modernom zaslonu osjetljivom na dodir očitava putovnica, kreditna kartica i, po potrebi, COVID-potvrda. Tijekom najma putnik slobodno može napustiti kabinu i u nju se vratiti. Sve kabine redovito se čiste i dezinficiraju nakon svakog završetka najma, a imaju i automatski ventilacijski sustav koji filtrira bakterije i viruse iz zraka. Troškovi najma po satu iznose devet eura, a za noćenje potrebno je izdvojiti 48 eura. Plaćanje se vrši tek pri odjavi.

Startup Zzzleepandgo pokrenut je 2015. godine kao studentski projekt. Ovo poduzeće sa sjedištem u Italiji dizajnira, proizvodi i upravlja pametnim kabinama za spavanje koje su, primjerice, prikladne za zračne luke. Njihove se kabine mogu pronaći u devet zemalja i 16 međunarodnih zračnih luka, a neke od njih su Beč, Milano-Malpensa, Venecija, Verona, Varšava-Modlin i Rio de Janeiro-Galeão.

See also  Richard Wagner u bečki Židovski muzej donosi nelagodu