Nakon nekoliko tamnih ciklusa, dijela opusa ulja i akrila s dominirajućim crnim površinama, oblicima, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor vrlo plodne i domišljate produkcije, slikar Mladen Žunjić okrenuo se boji, izdašnom, bogatom, rasprskavajućem koloru, koji se kontinuirano kreće, tvoreći silno oslobađanje energije, poput davnog Velikog praska, početka širenja svemira iz točke neizmjerne gustoće a koja traje i danas

Žunjić je iskoristio za ovu prigodu tehniku tekućih ulja na platnu velikog formata,120 x 120 cm, realizirajući vrlo raznoliki ciklus Bing Bangova. Doista svaki je slika je različita, uz koktel čudesno oblikovanih motiva.

Istodobno, razlistani i neobuzdani kolorit ostavlja na gledatelja, isključivo pozitivan dojam, oslobođene forme jure po platnu neobuzdano, naglo, bez kontrole i bez ikakve mogućnosti predviđanja kako će se ovaj kaos utišati, smiriti, naime, radost koja svjedoči o potpuno slobodnom kretanju prenosi se i na promatrače i oni jasno osjećaju taj narastajući impuls.

Žunjić je zaokružio razigrane kolorističke elemente, uklopivši ih u jedinstvenu cjelinu, svjetlosti boja, koja se bez ustezanje širi površinom platna.

2. Naslovnica knjige Uskrsla lica Vukovara Previous post USKRSLA LICA VUKOVARA – KNJIGA O BOLIMA VUKOVARA
NEDJELJOM U 2: Sandra Benčić Next post NEDJELJOM U 2: Sandra Benčić