Akademski kipar Vitold Košir (o njegovim drugim aktivnostima, poput glazbe i sokolarenja, danas nećemo govoriti) autor je složenog skulptorskog opusa, od manjih i srednjih formi do onih većih, pogodnih za javne i poslovne prostore

Miroslav Pelikan

Njegovi temeljni materijali jesu beton i željezo, koje spaja u izvanrednoj autorskoj zamisli, tvoreći novo nesvakidašnje obličje

Niz Koširovih skulptura izložen je u nizu poslovnih prostora, najčešće na zidu, onako kako ih je autor zamislio, u lebdećoj formi.

Oživljene strukture ovoga nadahnutog i samosvojnog autora prezentiraju se i doživljavaju u svoj svojoj kompleksnosti, u neoposrednom kontaktu s čovjekom, koji pak ima istinsko zadovoljstvo promišljanja o osnovnoj autorskoj ideji i njezinoj realizaciji, o oživotvorenom letećem betonu, istodobno, teškom i lakom materijalu.

Valja istaknuti kako sve Koširove skulpture nose obilježje toga karaktera, sve su one gibljive, silina pokreta pohranjena je u njihovim naizgled teško pokretljivim tijelima.

Izraziti volumen većih poslovnih prostora omogućuje Koširovim skulpturama maksimalne mogućnosti prezentacije i posebice doživljaja gledatelja.

Niz letećih betona Vitolda Košira izniman je autorski doprinos suvremenoj hrvatskoj skulpturi, ciklus skulptura izvedenih u modernim, svakodnevnim materijalima.

Novi mural u Kustošiji djelo je eminentnih umjetnika Tee Jurišić i Lunara Previous post Novi mural u Kustošiji djelo je eminentnih umjetnika Tee Jurišić i Lunara
Josip Trostmann (1) Next post Magični motivi Josipa Pina Trostmanna