Grad Osijek najveći je donator Klinike za ginekologiju, gradonačelnik Radić najavio pola milijuna kuna pomoći KBC-u Osijek i u 2022.

Boris Markuš

Donacijom Grada Osijeka u vrijednosti od 240.000 kuna završena je obnova prvoga kata Klinike za ginekologiju u osječkom KBC-u, čime je pacijenticama i medicinskom osoblju osiguran kvalitetniji boravak i rad. Tim je povodom osječki KBC u srijedu obišao gradonačelnik Osijeka Ivan Radić te istaknuo kako Grad, iako nije osnivač Kliničkog bolničkog centra, kontinuirano pomaže njegov rad, što će nastaviti činiti i u budućnosti.

– Ranije smo već sudjelovali u opremanju Ambulante za parodontologiju, Klinike za kirurgiju, kao i Klinike za ginekologiju. Grad Osijek je u proračunu za 2022. godinu izdvojio preko pola milijuna kuna za donacije KBC-u Osijek i nastavit će pomagati u budućnosti kako bi podigao standard zdravstvene zaštite svih stanovnika grada Osijeka na višu razinu – izjavio je gradonačelnik Radić.

Predstojnica Klinike za ginekologiju KBC-a Osijek dr. Andrijana Müller zahvalila je donatorima, među kojima su i NK Osijek koji je priskrbio nove ormariće za pacijente, te Općini Čepin koja je osigurala ličilačke radove.

– Grad Osijek ne sudjeluje u upravljačkoj strukturi KBC-a, ali su osluhnuli i znaju prepoznati naše pozive i potrebe, da našim pacijenticama omoguće bolji i ugodniji boravak u klinici. Ovom donacijom gradska uprava svrstava se u našeg najvećeg donatora. Naše pacijentice nekada znaju kod nas boraviti i više od 100 dana, što može biti vrlo stresno razdoblje u njihovom životu. Ovdje su bili podovi iz 1986. godine, peru se i dezinficiraju po dva puta dnevno i s vremenom su se uništili. Omogućivši im ugodniji boravak, skup s našom medicinskom skrbi omogućavamo im bolji ishod liječenja – rekla je dr. Muller.

– Posebno smo zahvalni Gradu Osijeku na rekordnim donacijama prošle godine od 630 tisuća kuna za različite ustrojstvene jedinice. Grad Osijek kontinuirano donacijama pomaže Klinici za ginekologiju, bilo je pomoći za razne uređaje i uređenje prostora. Zahvalni smo NK Osijeku i svim donatorima. Donacija nije tajna, 250.000 kuna dao je otprilike Grad Osijek, a oko 55.000 NK Osijek, čime smo zaokružili cjelokupno uređenje na 1. katu – rekao je ravnatelj KBC-a Osijek dr. Željko Zubčić.

NK Osijek donirao KBC-u Osijek 20 noćnik ormarića

NK Osijek donirao KBC-u Osijek 20 noćnik ormarića
NK Osijek donirao KBC-u Osijek 20 noćnik ormarića

Nogometni klub Osijek uključio se u uređenje Odjela patologije trudnoće pri Zavodu za fetalnu medicinu Klinike za ginekologiju i opstetriciju i donirao noćne ormariće vrijednosti 55 tisuća kuna koji će pomoći da se osigura kvalitetniji i ugodniji boravak pacijenata i cjelokupna zdravstvena usluga KBC-a Osijek. NK Osijek tako se pridružio Gradu Osijeku čijom su donacijom adaptirani podovi te općini Čepin koja se pobrinula za ličilačke radove.

Kada smo ušli u ovaj projekt obratio nam se Nogometni klub Osijek sa željom da donira određeni iznos sredstava KBC-u odmah smo došli na ideju da ovaj prostor oplemenimo novim bolničkim ormarićima i tako zaokružimo cjelokupno uređenje na ovom prvom katu. Zahvaljujem svim donatorima, istaknuo je doc. dr. sc. Željko Zubčić, ravnatelj KBC Osijek.

Ispred Nogometnog kluba Osijek donaciju od 20 noćnih ormarića brendiranih klupskim bojama i grbom uručili su članovi Uprave Valentina Koprivnjak i Vladimir Čohar, predsjednik Nadzornog odbora Janoš Andoči te Ana Macan, voditeljica ureda Uprave. Mogu reći da smo sretni i ponosni što smo u ovim vremenima mogli pomoći KBC-u donacijom koja im je bila potrebna, mislim da je to i naša uloga u zajednici. Istaknuo bih i odličnu suradnju s Gradom Osijekom i gradonačelnikom jer su naše strateške odredbe i promišljanja da zajednici damo svoj doprinos. Ovo je samo početak jer se svakako nadamo da će u budućnosti ovakvih prilika biti još i više, istaknuo je Čohar u ime NK Osijek.

U osječkom HNK održan gala koncert povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske Previous post U osječkom HNK održan gala koncert povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske
Navijači rukomet Next post EHF EURO 2022: Povratak legende u hrvatski dres