Novak Đoković ukrcao se u nedjelju u zrakoplov kako bi otišao iz Australije nakon što je Savezni sud potvrdio vladinu odluku o ukidanju njegove vize uz obrazloženje da Đokovićeva odluka da se ne cijepi protiv koronavirusa predstavlja rizik za zemlju

Jednoglasna odluka tročlanog sudačkog vijeća zadala je posljednji udarac Đokovićevim nadama da će na Australian Openu osvojiti rekordnu 21. Grand Slam titulu

Srpski igrač se u nedjelju navečer u Melbourneu ukrcao na let Emiratesa za Dubai, samo nekoliko sati nakon presude, rekao je Reutersov svjedok. Zrakoplov je poletio nešto iza 22.30 sati po lokalnom vremenu.

Let je zaokružio putovanje koje je započelo kada su Đokovića, najboljeg svjetskog igrača 6. siječnja prvi put pritvorile australske imigracijske vlasti, a sud naredio da ga pusti na slobodu 10. siječnja. Zatim je ponovno pritvoren u subotu.

Đoković je uložio žalbu na korištenje diskrecijskih ovlasti ministra za imigraciju Alexa Hawkea koji je ukinuo njegovu vizu. Ministar je rekao da bi Đoković mogao biti prijetnja javnom redu jer će njegova prisutnost potaknuti raspoloženje protiv cijepljenja usred najgoreg vala epidemije koronavirusa u Australiji.

Đoković je nakon odluke saveznog suda u nedjelju rekao da poštuje odluku suda, ali je izuzetno razočaran.

– Poštujem presudu i surađivat ću s nadležnim tijelima u vezi s mojim odlaskom iz zemlje, rekao je u priopćenju i poželio uspjeh turniru.

I dok su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić osudili odluku australskog suda ocijenivši je besmislenom i skandaloznom, australski ministar Alex Hawke odluku je pohvalio.

Ministar je poručio da je odluka donesena radi očuvanja sigurnosti australske zajednice. Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

NEDJELJOM U 2: Miroslav Ćiro Blažević Previous post NEDJELJOM U 2: Miroslav Ćiro Blažević
Osječko-baranjski župan i potpredsjednik HDZ-a, Ivan Anušić (2) Next post Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić: ‘Sada je trenutak da svi zajedno sjednu’