Skip to content

Osijek preuzeo primat najljepšeg Adventa u RH

ADVENTIRANJE U OSIJEKU – U izboru za Najljepši advent glasalo 110 tisuća ljudi, preko milijun vidjelo slike – pobjednik Advent u Osijeku!

Najljepše advente 2021. po izboru FB publike uz Osijek imaju Varaždin, Vinkovci, Slavonski Brod, Šibenik, Opatija, Karlovac, Đakovo, Velika Gorica i Samobor. Za najljepši advent u kategoriji općina izabran je onaj u Općini Jasenice

Venina Markuš

Osijek preuzeo primat najljepšeg Adventa u RH

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija,  potrudili su se u sinergiji s pučanstvom da osmisle kvalitetno adventiranje. U izbor se uključilo 36 gradova i 8 općina, a glasovanje se do 12. siječnja u ponoć provodilo na Facebook stranici gradonačelnik.hr.

Osijek ovogodišnjim pristupom pokazuje kako i u epidemiološki neizvjesnim uvjetima može organizirati najveći i najsjajniji, a opet siguran i modularan Advent u kojem će širi centar grada biti obgrljen s 10 kilometara lampica, a još važnije velikim brojem osmjeha, jer smo mogli uživati u blagdanima i zajedništvu, a istovremeno ostati sigurni, zdravi i ispunjeni mirom uz pravi ugođaj Adventa kroz cijeli dan, kroz cijeli grad.

Ove se godine fokus usmjerio na disperziranost kao važan faktor adventskog programa. To znači kako je osječko Adventiranje modularno i spremno na sve epidemiološke opcije te je bilo sigurno da neće biti otkazano ni pod kojim uvjetima. Kako naš grad ima rođendan početkom prosinca, adventsko šarenilo uklopilo se u svečanost programa za Dan Grada Osijeka.

Advent „nije stajanje nego kretnja i nije mjesto nego šetnja“

Sredinom prosinca izniknula je zanimljiva atrakcija – Ferris wheel, rotirajući kotač kojeg imaju sve velike europske i svjetske metropole. 

Gradonačelnik Ivan Radić pogodio ‘u sridu’ 

Mislim da mi moramo imati najbolji Advent na istoku Hrvatske, kao najveći grad istoka Hrvatske i sve ćemo učiniti da to tako i bude – u najavama je zborio gradonačelnik Radić.

Optimized by Optimole